АКТУАЛЬНО

Київському духовному молодіжному театру «Притча» - два роки

Середа, 25 лютого 2015, 10:04
Київський духовний молодіжний театр «Притча» відзначив другу річницю із дня заснування. Святкування відбулося 22 лютого. Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, відслужив Молебень.

Після цього було урочисте вручення подячних грамот: о. Дам'яну Габорію — директору театру; режисерам: Карпицькій Юлії, Оксані Лукавенко, Івану Сороці; акторам та найактивнішим учасникам театральної спільноти.

Насичених духовною поживою гостей запросили на перегляд презентації про життя театру. Режисери та актори мали можливість пригадати чудові моменти спільної праці, а головне побачити явні плоди цієї діяльності, актори ділилися враженнями. Режисер Оксана Лукавенко згадувала, як нелегко було відважитися на роботу з аматорами, але все-таки пішла на це і задоволена результатом. Режисер із багаторічним досвідом Іван Сорока ще зовсім недавно у нашому театрі, побачивши численні виступи, сказав: «...таке враження що вам цілих 10 років , а не 2....».

Радість святкування з нами розділив о. Максим Рябуха, який поблагословив трапезу. В дружній атмосфері присутні спілкувалися пригощалися смачними почастунками.

На заході було відчутно святковий настрій, а щоб більше розвеселити ураїнські душі до нас завітали співаки та музиканти:

Маркіян Свято — лауреат всеукраїнських конкурсів і фестивалів розпочав розважальну частину піснею молитвою за Україну, після чого прозвучали ще патріотична пісня та пісня про кохання.

Марічка Чабан – композитор, лауреат міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, подарувала присутнім дві прекрасні пісні: «В моїм серці Ісус» та «Він знає».

Від театру «Притча» було представлено виставу мініатюру «Хустина». Після чого телеведуча Руслана Данилів поділилася, як театр «Притча» надихнув іі на творчість: «... зігравши у цій мініатюрі загорілася бажанням написати пісню і написала, хоча ніколи не думала що зможу... ». Висловивши сердечну подяку театру Руслана виконала пісню «Хустина».

Надзвичайно творча дівчинка Наталя Івасюк грою на скрипочці звеселяла душі присутніх.

Ансамбль української аутентичної музики «БОЖИЧІ» розважав учасників танцювальною програмою, гості залюбки ставали до танцю.

На завершення святкування Руслана Данилів виконала пісню — молитву.

Марічка Сохацька, художній керівник театру «Притча».

Довідка:

Театр був заснований 28 лютого 2013 року з благословення владики Йосифа та з ініціативи київської молоді і капеланів київського гарнізону.

Основна ціль театру: ставити вистави на морально духовну тематику для військовослужбовців, в’язнів, сиротинців, релігійних громад, які розвиваються та в будинках для людей похилого віку.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next