АКТУАЛЬНО

Київську архиєпархію відвідав єпископ-помічник єпархії Мюнстера (Німеччина)

Субота, 13 липня 2019, 15:11
8 - 10 липня 2019 року Київську архиєпархію УГКЦ відвідав владика д-р Штефан Цекорн, єпископ-помічник єпархії Мюнстера, однієї з найбільших єпархій Німеччини, що налічує близько 2 млн вірних і тисячу священників. У рамках цього свого першого візиту до України німецький гість мав можливість безпосередньо ознайомитися із ситуацією в Україні, відвідав головні святині Києва, Патріарший собор Воскресіння Христового та нові адміністративні приміщення при ньому.

Владика Штефан побачив приклад розвинутої парафії Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі та зразок молодої парафії Святого Архистратига Михаїла в Києві на Троєщині, що активно розвивається та опікується родинами ветеранів АТО.

Економ Київської архиєпархії о. Іван Сохан представив німецькому гостю актуальні проєкти, які реалізуються за підтримки єпархії Мюнстера, а також розповів про перспективи розвитку архиєпархії. Зокрема, завдяки солідарній підтримці священників єпархії Мюнстера завершується будівництво парафіяльного центру в Ірпені та здійснюється внутрішні ремонтні роботи парафіяльного будинку в Білій Церкві.

Сторони обговорили можливі ділянки майбутньої співпраці та відвідали Київську Трьохсвятительську духовну семінарію в Княжичах, розбудову якої єпархія Мюнстера також попередньо пообіцяла підтримати.

Візит закінчився особистою зустріччю владики Штефана з Блаженнішим Святославом та владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської архиєпархії. Спочатку сторони обмінялися символічними дарунками із зображеннями катедральних соборів. Згодом у розмові Блаженніший Святослав поділився свіжими враженнями від зустрічі зі Святішим Отцем Франциском, а також поцікавився останніми подіями з життя Католицької Церкви в Німеччині. Водночас Блаженніший Святослав подякував німецьким католикам загалом та єпархії Мюнстера зокрема за вагомий внесок у підтримку та розвиток нашої Церкви.

У свою чергу владика Штефан також подякував за співпрацю та свідчення віри духом місійного служіння на теренах Центральної та Східної України, а також висловив побажання поглиблювати спілкування між нашими місцевими Церквами як на рівні ієрархів, так і на рівні духовенства, мирян та парафій. Владика Йосиф Мілян також подякував за значну фінансову підтримку для Київської архиєпархії починаючи з 2011 року, та подарував владиці Штефану ікону Пресвятої Богородиці.

 

о. Іван Сохан для Департаменту інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next