АКТУАЛЬНО

Кияни здійснили чергову прощу із Заздрості до Зарваниці «Слідами патріарха Йосифа Сліпого»

Середа, 17 квітня 2019, 13:16
Уже п’ятнадцять років поспіль вірні з Києва та Кам’янця-Подільського вирушають у спільну прощу з села Заздрості до Марійського духовного центру в Зарваниці.

Цього року до ходи долучилися також паломники з Одеси та Івано-Франківська. 13-14 березня участь у прощі взяло близько двохсот осіб. Прочани жертвували цю Хресну дорогу за мир і спокій, за добру долю для українського народу.

Хода розпочалася в селі Заздрість, де народився великий син української землі і провідник Української Греко-Католицької церкви – патріарх Йосиф Сліпий. Прочани мали Святу Літургію у храмі Святого Йосифа Обручника. Опісля було відправлено панахиду біля гробниці родини Сліпих. Далі вірні вирушили на Хресну дорогу, яка розпочалася в Заздрості і завершилася в Зарваниці. Дорогою прочани мали змогу приступити до Тайни Покаяння.

У Зарваниці біля парафіяльної церкви паломників з вітальним словом зустрів отець-декан Володимир Топоровський. Біля чудотворної Зарваницької ікони Матері Божої помолилися молебень і кожен охочий приклався до святині.

У неділю паломники взяли участь у Літургії в соборі Матері Божої Зарваницької. Після водосвяття прочани помолилися екологічну Хресну дорогу, де розважали над екологічними гріхами та страстями Христа.

На завершення референт з питань екології Кам’янець-Подільської єпархії отець Василь Левицький звернувся до вірних із проханням не нести штучних квітів на цвинтарі, намагатись зменшити використання пластику та поліетилену у побуті. «Дуже важливо виховувати у собі та інших любов до створеного Богом світу, не засмічувати його, а берегти для майбутніх поколінь» – наголосив о. Василь.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next