АКТУАЛЬНО

Кияни звершили традиційну прощу із Заздрості до Зарваниці

Понеділок, 16 вересня 2019, 10:53
13-15 вересня 2019 року вірні Київської архиєпархї звершили свою щорічну прощу із Заздрості до Зарваниці.

Учасниками прощі стали вірні із Кам’янця-Подільського, Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Одеси, Білої Церкви та інших міст України. Духівниками прощі були: о. Андрій Боднарук, о. Василь Левицький, диякон Юрій Вольбин та піддиякони Дмитро Хопта і Пахомій, ЧСВВ. 

Пішу ходу паломники розпочали із села Заздрість, де народився великий патріарх Йосиф Сліпий. У рідному селі патріарха паломники відвідали Музейно-меморіальний комплекс «Рідна хата» патріарха Йосифа Сліпого. Опісля прочани помолилися Божественну Літургію та Акафіст до апостола Якова перед Його мощами. Опісля священики очолили панахиду біля гробниці родини Сліпих. Відтак розпочали ходу Хресною дорогою, яка розташована по периметрі паломницького пішого маршруту.

«Той час, коли забуваєш про земне і дякуєш Богу, що кличе до Небесного!

Ми були в Богородиці, до якої линуть мільйони паломників з усього світу! Були і говорили Їй, дякували і знову просили! Молився за кожного з нас, просив у нашої Небесної Матері, щоб вислухала наші молитви! Просив у всіх наміреннях, про які ви мені говорили!

А тепер лиш терпеливості! Богородиця чує... Господь діє... Вже діє!» - написав у соціальній мережі о. Андрій Боднарук.

У Зарваниці паломники дякували Богу за пройдений шлях, за вислухані молитви та за опіку Богородиці. Увінчали прощу нічними чуваннями, які попровадив піддиякон Пахомій, та спільною Божественною Літургією.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next