АКТУАЛЬНО

Книжку про блаженного священномученика Омеляна Ковча видали польською мовою

П'ятниця, 03 липня 2020, 11:00
У люблінському архиєпархіальному видавництві «Ґаудіум» вийшла польською мовою книжка про греко-католицького священника блаженного Омеляна Ковча. Видання є перекладом з української книжки «Ковчег отця Ковча», що описує на основі спогадів та свідчень життя та діяльність одруженого священника, батька шістьох дітей, який в часи жорстоких переслідувань здобувся на акти справжнього героїзму.

Як послідовник моральних цінностей, він віддано присвятив себе душпастирській та суспільній діяльності в Перемишлянах, у часи, коли дві тоталітарні системи, комуністична і нацистька перегукувалися між собою. За свою послідовну позицію був ув’язнений наперед у львівській тюрмі на Лонцького, а згодом у нацистському концтаборі  Майданек біля Любліна в Польщі. Залишаючись вірним євангельським ідеалам, він відмовився підписати заяву про припинення нести допомогу євреям, приреченим на винищення.

Реальність концтабору не змогла знищити в ньому духу самопожертви, про що свідчать таємні послання-грипси з ув’язнення, які є його своєрідним духовним заповітом. Святий Іван Павло II 27 червня 2001 року оголосив о. Омеляна Ковча блаженним, показавши всьому світові українського мученика, який своєю послідовною позицією засвідчив віру в Бога та людину, залишаючись вірним своєму покликанню в екстремальних умовах концтабору смерті.

Книгу «Блаженний Омелян Ковч - парох Майданека» польською мовою можна придбати в інтернет-магазині.

Повідомив о. Стефан Батрух


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next