АКТУАЛЬНО

Кодексу канонів Східних Церков – 25 років

Понеділок, 19 жовтня 2015, 12:14
18 жовтня 1990 року в Католицькій Церкві відбулася визначна історична подія: уперше в історії Церкви в одній книзі і в повному обсязі проголошено спільне законодавство для всіх Східних Католицьких Церков – Кодекс канонів Східних Церков (Codex Canonum Ecclesiarum Orientalium (CCEO).

До юридичного збірника норм увійшли різні юридичні питання, що стосуються східних католиків і пов’язаних із ними традицій. Через рік, 1 жовтня 1991 року, Кодекс канонів внабрав чинності у двадцяти двох Східних Католицьких Церквах.

Бажаючи підкреслити важливість події для Вселенської Церкви (а, отже, і для Латинської Церкви), Папа Іван Павло ІІ вже через тиждень після офіційного проголошення урочисто представив ККСЦ під час VIII Синоду Єпископів Католицької Церкви.

ius.ugcc.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next