АКТУАЛЬНО

Колишні Президенти, Глави Церков та група «Першого грудня» прийняли звернення щодо порятунку України

Четвер, 20 лютого 2014, 22:19
Глави Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Філарет та Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, попередні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, члени Ініціативної групи «Першого грудня» В'ячеслав Брюховецький, Блаженніший Любомир (Гузар), Богдан Гаврилишин, Євген Сверстюк, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський висловилися на підтримку невідкладного проведення засідання Верховної Ради України.

Про це йдеться у спільному повідомленні Глав українських Церков, попередніх Глав держави та відомих суспільних авторитетів з Ініціативної групи «Першого грудня».

«У парламенті має утворитися нова політична більшість для порятунку України та сформуватися влада, спроможна врятувати цілісність та суверенітет держави», – переконані автори .

Духовні й громадські діячі України, колишні Глави держави наполягають на виконанні вимог мільйонів українських громадян та пропонують невідкладно розглянути Національний акт свободи як основу для мирного врегулювання.

Спільне повідомлення та Національний акт свободи розміщено на сайті Ініціативної групи «Першого грудня» 1-12.org.ua.

Нагадаємо, що 14 лютого Ініціативна група «Першого грудня» представила громадськості Національний акт свободи та передала його Голові Верховної Ради України В.Рибаку. Цей документ містить такі принципові і взаємопов’язані елементи, як план політичного врегулювання, принципи роботи Уряду народної довіри, механізми стримувань і противаг, конкретні заходи з відновлення довіри і справедливості, завдання перетворень, а також передбачає появу якісно нового способу і механізму громадського контролю за діями влади, вираженого представницьким органом Радою народної довіри.

Акт дає реальний шлях виходу з кризи і збалансовує політичну і суспільну складові врегулювання, пропонуючи стратегічне рішення. Національний акт свободи є проектом конституційної і суспільної угоди, що регулюватиме відносини в нашій державі до появи нової редакції Основного Закону.


Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next