АКТУАЛЬНО

Колишні воїни АТО та їхні дружини пройшли реабілітацію в монастирі

Середа, 25 жовтня 2017, 10:50
З метою духовного та психологічного відновлення, кращого розуміння самих себе, подолання конфліктів у сім’ї колишні воїни АТО та їхні дружини пройшли курс реабілітації в Гошівському монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини. Тут побували колишні військові з Івано-Франківської, Житомирської, Запорізької, Київської та Львівської областей.

Таку акцію організувала  Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Тривала вона з 16 по 22 жовтня 2017 р.  Упродовж цих днів подружжя військових брали участь у Богослужіннях, приступали до Таїнств Сповіді та Євхаристії, слухали духовні науки священиків і розповіді про історію та діяльність монастиря сестер Пресвятої родини.

Фізичні сили реабілітанти відновлювали завдяки масажу, щоденній ранковій зарядці, грі в теніс і волейбол. Відповіді на свої настійні питання вони отримували на психологічних тренінгах та під час індивідуальних бесід із психологами. На таких зустрічах подружжя вчилися налагоджувати міжособистісні взаємини, зменшувати напруженість та правильно долати конфлікти у стосунках.

У вільний час родини військових слухали виступ співочої священичої сім’ї, побували в Гошівському монастирі отців василіан на Ясній горі, на скелях Довбуша, відвідали криївку у м. Долина, ознайомилися з експонатами Центру Вигодської спадщини.

Зі слів реабілітантів, вони приїхали до монастиря, щоб віднайти душевний спокій. Завдяки налагодженій праці о. Ярослава Рохмана, о. Назарія Мицка і психологів Ірини Вишинської та Ірини Яців їх очікування здійснилися. На прощання  відпочивальники висловлювали щиру вдячність за час проведений у монастирі, за можливість слухати і чути одне одного, за атмосферу молитви.

 

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zdorovia.ugcc.org.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next