АКТУАЛЬНО

«Коло підтримки»: як франківський Карітас співпрацює з ОТГ

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:38
16 січня Карітас Івано-Франківської архиєпархії організував Майстерню щасливої сім’ї «Коло підтримки». На заході організатори презентували результати співпраці з місцевими об’єднаними територіальними громадами, які стали партнерами Карітасу в роботі із сім’ями та дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Робота тривала протягом п’яти місяців. Працювали з батьками, дітьми та соціальними педагогами. Проводили різноманітні тренінги та майстер-класи. Як наприклад, цикл тренінгів «Свідоме батьківство», «Тайм-менеджмент для батьків», реколекції для подружніх пар при недільних школах, Школа особистісного розвитку підлітка, недільна школа для дітей, екскурсії для дітей, тренінги з основ волонтерського руху.

«З часу створення ОТГ ми почали співпрацювати з Карітасом. Співпраця принесла щедрі плоди. Діти, які перебувають у складних життєвих обставинах починають почувати себе більш вільними. Ми спільно з Карітасом проводимо багато акцій, робили і опитування між людьми, щоб вони розповіли, чого вони очікують від співпраці. Ми залучили приблизно сорок сімей до проєкту «Коло підтримки», – каже заступник міського голови Тлумацької ОТГ Ігор Мандар.

На заході був митрополит та архиєпископ Івано-Франківський Володимир Війтишин, який благословив Карітас та ініціативні ОТГ на продовження такої надзвичайно важливої праці. «Цей день присвячений сім’ї та родині, а ще тим питанням, які дуже важливі саме зараз. Ми маємо розуміти, що зберегти любов і підтримку в сім’ї є найважливішим завданням», – сказав владика Володимир Війтишин.

Директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній наголосив на важливості такої співпраці з ОТГ, адже завдяки їй Карітасу вдалося активізувати участь громад ОТГ у допомозі вразливим сім'ям, дітям та молоді, які опинилися у складних життєвим обставинах та не в змозі впоратися з проблемами самостійно.

«Заходи, які проводилися в рамках проєкту, були направлені на формування навичок батьківської відповідальності, на формування здорових стосунків у сім’ї, тренінги сприяли свідомому вибору майбутньої професії у підлітків, формували активну громадську позицію, розвивали волонтерство та соціальне служіння», – розповів отець Володимир Чорній.

Після офіційної частини для дітей працівники Карітасу провели тренінги та майстер-класи. Дорослі також взяли участь у майстер-класах – і вже мають готові оздоблені баночки на Водохреща та Стрітенські свічки.

Далі одна група дітей відправилися на ковзанку під відкритим небом, інша група – у розважальний комплекс.

Співпраця франківського Карітасу з ОТГ діяла у рамках проєкту «Коло підтримки» завдяки фінансуванню фонду Джинджер UCEF та Львівської освітньої фундації.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next