АКТУАЛЬНО

Коломийський єпарх Василь Івасюк освятив меморіал «Кожному поколінню своя війна…»

Вівторок, 15 жовтня 2019, 12:23
Привітати з Днем захисника України та святом Покрови Пресвятої Богородиці бійців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які дислокуються в Коломиї, завітав правлячий архиєрей Коломийської єпархії Василь Івасюк разом зі священниками.

У день свята на території військової частини відкрили пам’ятний меморіал «Кожному поколінню своя війна…». Після урочистого перерізання стрічки владика Василь окропив монумент та очолив панахиду за душами полеглих із особового складу бригади.

Звертаючись до присутніх, єпископ сказав: «Ви, наші солдати і офіцери, є сьогодні втіленими ангелами-хоронителями України, які собою, своїм серцем, душею і тілом затуляють нас від ворожих куль і снарядів. Щоб наповнити цей день новим змістом, треба пам’ятати про тих, хто зараз обороняє українську територію від зовнішньої агресії».

Командир 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковник Василь Зубанич висловив слова вдячності меценатам Шкондеюку Василю та Стефураку Сергію, які спричинилися до будівництва меморіалу, зазначивши, що причиною його відкриття стала війна.

З вітальним словом і подякою також звернувся голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль. «Такий меморіал дасть змогу всім нам, проходячи повз, проводячи наших дітей і онуків, зупинитися і згадати наших героїв, розказати їм якою ціною ми здобули свою незалежність», – сказав очільник області.

Наостанок голова Івано-Франківської ОДА нагородив військових грамотами, а Слободяну Василю вручив медаль за бойову звитягу. Опісля слово мали Коломийський міський голова Ігор Слюзар, голова спілки АТО Криштофович Андрій, народна депутатка України Іонова Марія та представники країн НАТО, з якими 10-та бригада закінчила спільні навчання.

Завершився захід поминанням військових побратимів пострілами в небо та ударами дзвону.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next