АКТУАЛЬНО

Коломийський єпископ Василь (Івасюк) звершив святкове Богослужіння з нагоди 200-річчя храму в с. Чернелиця

Вівторок, 22 травня 2018, 10:30
20 травня, у неділю Всіх святих, владика Василь (Івасюк) з пастирським візитом завітав на парафію с. Чернелиця з нагоди 200-річчя від дня освячення храму. Теперішній старенький храм місцеві парафіяни відновили ззовні, а всередині встановили новий престол, який освятив владика.

Після освячення єпископ очолив Божественну Літургію у співслужінні з місцевими священиками. Під час Архиєрейської Літургії 14 юних чернеличан приступили до урочистого святого Причастя.

Роздумуючи над Словом Божим, владика звернув увагу на повноту істинної віри в житті християнина: «Нам треба мати в серцях віру істинну. Такої віри вимагав і вимагає Ісус Христос від апостолів. Віра істинна зобов’язує кожного християнина і має спасенну силу. Господь не один раз говорив тим, кого зціляв і кому прощав гріхи: «Віра твоя спасла тебе».

По завершенні Літургії владика Василь вручив пам’ятки та молитовники першопричасникам. Також грамоти отримали учасники брей-рингу, які змагалися у знанні Старого і Нового Завітів. Активних парафіян та пароха єпископ відзначив грамотами, а декан о. Василь Скрипка зачитав декрет про нагородження сотрудника парафії о. Василя Дальовського високою церковною нагородою «золотим хрестом».

До привітань з 200-літнім ювілеєм приєднався й голова Городенківської держадміністрації Роман Жичицький. Далі відбулося освячення хреста та урочистий процесійний хід, під час якого єпископ окропив храм і всіх вірних свяченою водою. Тоді першопричасники дали невеликий духовний концерт і разом з батьками привітали єпископа. Після цього відбулося мируванням вірних.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за  матеріалами www.kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next