АКТУАЛЬНО

Коломийський сиротинець Святого Миколая відсвяткував своє триріччя

Середа, 18 грудня 2013, 13:06
16 грудня вихованці сиротинця Святого Миколая, яким опікується Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ, відсвяткували три роки існування закладу. Подарувати своє милосердя для дітей із сиротинця прибули доброчинці, які за ці роки стали добрими друзями благодійної установи.

Розпочав святкування Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії владика Василь (Івасюк). Архиєрей у співслужінні зі священиками очолив Молебень до Святого Миколая. Спільну молитву провели в каплиці, що знаходиться в самому приміщенні сиротинця.

Привітати вихованців сиротинця прибув і голова Коломийської РДА Михайло Негрич, який вже традиційно прийшов із цінними дарунками. З фінансовою підтримкою та подарунковими пакетами для дитячого закладу прибули підприємці міста, а також директор Коломийського педколеджу Валерій Ковтун. У цьому навчальному закладі була проведена благодійна акція з листівками, а зібрані кошти студенти і викладачі вирішили передати для сиротинця.

“Часто люди розуміють щастя в нагромадженні земного і духовного добра, натомість Божим щастям для християнина є вміння ділитися одним і другим з ближніми, з потребуючою людиною”, - сказав у зверненні до присутніх архиєрей. У подячному слові до доброчинців владика Василь відзначив велику потребу давати цим дітям тепло своїх материнських і батьківських сердець.

Для гостей вихованці сиротинця підготували святкову виставу, де було наголошено, що Святий Миколай завжди відвідує з дарунками слухняних дітей. Саме подарунками від Святого Миколая і завершилася вистава.

Сестра Вероніка Петрук, керуюча справами сиротинця, подякувала Єпископові та всім доброчинцям. “За роки діяльності сиротинця ви стали нашими постійними благодійниками, а ваші візити - частими. Щиро дякую за ваше добро”, - сказала сестра-монахиня.

фото

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next