АКТУАЛЬНО

Коляда і просфора об’єднали Чиказьку єпархію

Вівторок, 29 січня 2019, 13:04
27 та 28 січня у Чиказькій єпархії з благословення владики Венедикта Алексійчука відбулися дві вагомі події, які знаменували собою завершення періоду Різдвяних свят і водночас об’єднали багатьох представників української діаспори.

27 січня у культурному осередку парафії Володимира і Ольги, що в Чикаго, відбувся захід "Просфора з владикою," який мав на меті творити і підтримувати теплі стосунки між численними представниками духовенства і мирян єпархії, які з'їхалися не лише з Чикаго та околиць, але і з таких віддалених греко-католицьких осередків, як Техас і Північна Дакота.

Під час просфори присутні мали змогу безпосередньо поспілкуватися зі своїм єпископом – владикою Венедиктом, а спільні молитви, колядки, віншування та ділення духовним досвідом допомогли учасникам свята ще більше зблизитися з новонародженим Ісусом та одні з одними. У цей час діти з великим захопленням творили різні малюнки на полотні. Відтак ці малюнки під оплески присутніх було внесено до залу. Наймолодші учасники свята вітали владику Венедикта із днем народження і разом із ним задули свічки на великому торті. Також під час заходу кожен мав можливість долучитися до аукціону та благодійної збірки, виручені кошти з яких будуть спрямовані на реставрацію катедрального храму єпархії!

28 січня в катедральному храмі Святого Миколая вперше пройшов Різдвяний фестиваль хорів "Колядуймо разом". Розпочався захід Архиєрейською Літургією, яку очолив владика Венедикт у співслужінні зі священиками. Храм був наповнений як виконавцями, так і слухачами. Участь узяло більше ніж 10 колективів, серед яких були також представники інших конфесій та національностей (зокрема білоруси). Спільна коляда, спільна прослава новонародженого Ісуса, хоровими колективами та різними ансамблями принесла радість і мир у серця учасників святкувань та об'єднала всіх у велику родину. Під час коляди відбулася благодійна збірка коштів для допомоги українським воїнам.

Прес-служба Чиказької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next