АКТУАЛЬНО

Команда Луцького екзархату з активізації соціального служіння ділиться досвідом з парафіяльними спільнотами

Вівторок, 27 лютого 2018, 13:26
Парафія Святого Івана Богослова УГКЦ у місті Рожище Луцького екзархату залучена цього року до всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Двадцять четвертого лютого команда екзархату з активізації соціального служіння вирушила в Рожище, аби вперше зустрітися з ініціативною групою цієї парафії та адміністратором о. Сергієм Василівим.

Після спільної молитви директор ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь ознайомив присутніх з основною метою програми: визначенням рівня компетенції соціального служіння та покращенням якості надання соціальних послуг у місцевих парафіях. Також священик розповів, як представлені любов та милосердя до ближнього у Святому Письмі та яка суть парафіяльного соціального служіння.

Як зазначив о. Володимир, перераховані завдання не потребують великих матеріальних ресурсів. Передумовою для їх виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя потребуючим. Під час зустрічі відбулася презентація посібника «Любов’ю служіть один одному» як практичного інструмента для відповідальних за соціальне служіння в єпархіях, парафіяльних священиків та інших людей, які сприяють розвиткові соціального служіння в парафіях, та перегляд відео «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ».

Отець Сергій Василів розповів про парафіяльну харитативну діяльність. Зокрема повідомив, що в парафії створена спільнота «Добрий самарянин», служіння якої спрямоване на підтримку нужденних. За підтримки ВОБФ «Карітас-Волинь» парафія Святого Івана Богослова допомагає дитячому відділенню Рожищенської районної лікарні (медичні меблі, дитячі ліжечка, постіль) і місцевому навчально-реабілітаційному центру для дітей з особливими потребами (інвалідні візочки).

Священик та ініціативні парафіяни заснували скриньку «Промінь надії» для збору пожертв на підтримки потребуючих (придбання продуктів харчування, підгузків, одягу, фінансова допомога), проводиться благодійна акція до дня Святого Миколая. Кожного року, у другу неділю Великого посту (День пам’яті ненароджених дітей), о. Сергій та волонтери парафії проводять конференцію «За життя» у районній лікарні та роздають буклети «Pro Life» в аптеках міста.

Традиційно на завершення учасники обговорили наміри щодо наступної зустрічі та передали для парафії посібник «Любов’ю служіть один одному» та інформаційні буклети.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next