АКТУАЛЬНО

Команда «Мовного експресу» УКУ вперше переклала українською курс на Coursera

Неділя, 13 жовтня 2013, 15:11
Міжнародна освітня online-платформа Coursera вперше запустила навчальний курс з українськими субтитрами. Роботу над перекладом одного з найпопулярніших курсів платформи «Модельне мислення» (Model Thinking) вела команда «Мовного експресу» Українського католицького університету.

Упродовж двох місяців команда з 5 викладачів «Мовного експресу» на чолі з керівником Тарасом Тимо працювала над перекладом субтитрів. Це близько 20 тематичних блоків по 5 лекцій у кожному.

«Для нас це велика честь бути учасниками такого інноваційного і цікавого проекту. Ми намагалися у стислі терміни виконати роботу максимально якісно і сподіваємося, що наша праця допоможе україномовним студентам одержати доступ до цього курсу»,– зазначає Тарас Тимо.  

Переклад та підготовка курсу були забезпечені Фондом Віктора Пінчука в рамках глобального партнерства з освітньою онлайн-платформою. Першим для перекладу українською мовою обрали один із трьох найпопулярніших на Coursera курсів, який, за статистичними даними, при кожному новому запуску збирає понад 100 тис. слухачів.

Курс викладає професор Скотт І. Пейдж (Scott E. Page) з Мічиганського університету (University of Michigan). Цикл лекцій «Модельне мислення» розповідає про те, як застосовувати в різних сферах життя і бізнесу математичні моделі, що допомагають приймати результативніші рішення та вибирати найефективніші стратегії.

«Переклад субтитрів – це важливий крок у напрямку донесення світового досвіду українському користувачеві: щоб розуміти, як і що викладають, останні тренди онлайн-навчання. Проте, якщо хочете пройти повний навчальний курс, треба знати англійську»,– наголошує Тарас Тимо.    

Для викладачів «Мовного експресу» проведена робота стала цінним досвідом перекладу субтитрів і роботи з негуманітарними текстами: «Модельне мислення – це предмет на перетині логіки, філософії, математики, системного мислення з елементами стратегії. Це курс для тих, хто хоче зрозуміти, як функціонує світ, як відбуваються процеси, взаємодіють люди», – підсумовує керівник «Мовного експресу».  

Усі охочі можуть безкоштовно стати слухачами курсу, що триватиме 10 тижнів, а також одержати детальнішу інформацію за посиланням: https://www.coursera.org/course/modelthinking.


Довідка.

Фонд Віктора Пінчука став глобальним партнером Coursera у травні 2013 року в рамках довготривалої мети освітньої платформи зробити всі наявні курси доступними для міжнародної спільноти. Крім Фонду Пінчука, Coursera встановила партнерські відносини з кращими організаціями з різних країн світу для перекладу лекційних курсів із різних дисциплін, щоб забезпечити до них безкоштовний доступ. Серед таких організацій провідні агентства з перекладів, філантропічні організації, оператори мобільного зв'язку, некомерційні структури, корпорації та університети.

 
Прес-служба УКУ
 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next