АКТУАЛЬНО

Команда ПМВ провела одноденний місійний спецкурс для вихованців Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ

Понеділок, 01 березня 2021, 16:21
26 лютого 2021 року команда Пасторально-міграційного відділу УГКЦ провела одноденний місійний спецкурс для вихованців Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

«Сьогодні представники ПМВ і експерти презентують, чим живе наша Церква у сфері місійності. У світі є місця, де ми вже потребуємо священників, наприклад, Греція, Іспанія, ПАР. Всюди наші люди чекають на душпастиря», – зазначив голова ПМВ владика Степан Сус на початку зустрічі.

Голова ПМВ підкреслив, що для служіння за кордоном потрібно мати внутрішню готовність і бути певним щодо свого покликання. “Ви будете жити в іншому середовищі, можливо, не такому релігійному, в іншій країні, де священника можуть не сприймати. Треба бути внутрішньо готовим їхати на місії. Хто відчуватиме бажання служити нашим людям за кордоном – ми готові запропонувати різні варіанти, залежно від вашого сімейного статусу, знання мов та інших критеріїв”, – зауважив єпископ.

Заступник голови ПМВ о. Андрій Гах презентував семінаристам діяльність ПМВ, розповів про напрями й особливості праці відділу, а секретар ПМВ о. Роман Ільницький – про географію та статистику української діаспори та Церков у світі.

Референт зовнішніх зв’язків ПМВ о. Віталій Храбатин говорив про практичні аспекти служіння для мігранта і виклики перед Церквою, а також наголошував на місійному аспекті УГКЦ.

Відтак керівник департаменту адвокації та лобіювання інновацій Карітасу України Григорій Селещук представив ситуацію з українськими мігрантами, переселенцями та біженцями.

Зазвичай Спецкурс місійного служіння, який ПМВ проводить уже десять років для семінаристів передостаннього року навчання, триває влітку протягом тижня. На жаль, ситуація з поширенням коронавірусу не дозволила минулого року провести цей курс і зібрати спільно вихованців усіх семінарій УГКЦ. Тому в ПМВ вирішили організувати одноденний експрес-курс окремо для кожної семінарії для ознайомлення з важливими аспектами служіння українцям-греко-католикам поза межами України. Київська семінарія стала п'ятою, у якій команда ПМВ провела такий захід.

За матеріалами: ПВМ УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next