АКТУАЛЬНО

Комунікація задля євангелізації суспільства

Субота, 06 червня 2015, 16:20
Саме на розгляді важливого значення комунікації в перспективі євангелізації зосередилися учасники Міжнародного семінару, який проводився 5-6 червня 2015 року в Лоппяно (Італія).

Фахівці в ділянці комунікації з Італії, Індії, Бельгії, Філіппін, Бразилії, Угорщини, Колумбії, Німеччини, також учасники з України, а саме представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олег Лука та Михайло Думінський, розглядали актуальні виклики та можливості, пов′язані з християнським поглядом щодо служіння в цій сфері.

Серед розглянутих тем було богословське бачення комунікації, в якому о. д-р П′єро Кода (Італія) розповів про те, що сфера комунікації розвивається і відкриває «перспективу» та про феномен комунікації, який відкриває горизонт розвитку, разом із її актуальністю, яка має епохальний вимір. Також відзначив професор і те, що у світлі християнства «комунікація» і «сопричастя» мають як спільність етимологічну, так і відмінність семантичну. Сопричастя відображає єдність, введення у певний стан, а комунікація має вимір динаміки. Комунікувати, за святим Августином, є давати іншому щось певне таке, що інший не має у наявності. Тому у значенні християнського розуміння, на думку доповідача, через процес комунікації можливою стає і євангелізація оточення і суспільства загалом.

Концепції теорії комунікації, її історичні основи та моделі ефективності, комунікація в політиці, сучасні комунікаційні технології, розвиток і перспективи, тенденції та християнська відповідь на це сьогодні – це лише частковий перелік розглянутих тем на Міжнародному Семінарі в Італії. Саме тому учасники семінару погоджено визначили потребу таких зустрічей із подальшими можливими школами та курсами формації студентської молоді та всіх небайдужих християн у сфері комунікації.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next