АКТУАЛЬНО

Комісія у справах євангелізації провела школу євангелізації та вишкіл місіонерів

Понеділок, 18 жовтня 2010, 10:02
Упродовж тижня (з 10 до 16 жовтня 2010 року) у селі Гошів, поблизу м. Стрия тривали школа євангелізації та вишкіл місіонерів. Обидва заходи організовані Патріаршою комісією з питань євангелізації. Майже пів сотні учасників зібралися в монастирі сестер Пресвятої Родини, щоб не лише читати і вивчати Біблію, але й пізнавати особливості чернечого життя, глибину молитви і красу самовідданого служіння.
Упродовж тижня (з 10 до 16 жовтня 2010 року) у селі Гошів, поблизу м. Стрия тривали школа євангелізації та вишкіл місіонерів. Обидва заходи організовані Патріаршою комісією з питань євангелізації. Майже пів сотні учасників зібралися в монастирі сестер Пресвятої Родини, щоб не лише читати і вивчати Біблію, але й пізнавати особливості чернечого життя, глибину молитви і красу самовідданого служіння. «Це добра нагода інтенсивніше поспілкуватись з Богом − у програмі передбачено участь у повному літургійному дні: Утреня, Літургія, Часи, Вечірня. Між цим тривають лекції, які ґрунтуються на читанні і розумінні Біблії, освоєнні практичних методів та богослов’я євангелізації, а також вивченні історії УГКЦ. Бо іноді ми зустрічаємося з таким явищем, коли люди, що вважають себе греко-католиками, не знають, хто це властиво такі і чому вони до них належать», − каже секретар Комісії, отець Ігор Головчак. Ідея школи полягає у тому, щоб допомогти вірним стати і бути християнином − у власній сім’ї, парафії, країні. Викладач Дрогобицької духовної семінарії о. Ігор Цмоканич уже третій рік поспіль проводить заняття в школі євангелізації. Він вважає, що таке навчання є свого роду інтенсивним курсом Святого Письма, поверненням до основ віри.  «Бо дуже важливо прислухатись до того, що каже Біблія. Курси, в які включено географію, історію, культуру тих часів, допомагають краще зрозуміти середовище, в якому писалось Євангеліє. Бо ми часто підходимо до Святого Письма з певним уявленням і шукаємо в ньому доказів наших переконань. Й тоді не вміємо побачити більшого, – зазначає священик. – Зрештою, в школі не можливо все вивчити. Бо Святе Письмо не дає відповіді, але вчить запитувати. Ми намагаємося переосмислити свої стосунки з Творцем і зрозуміти своє християнське покликання».   Школа євангелізації – щорічний захід і проходить уже втретє, перший курс відбувся 2008 року. Вишкіл місіонерів – прецедент, який породив нові ідеї і натхнення, щоб продовжувати заняття. За своєю суттю обидві школи мають паралельні виклади, однак відрізняються тим, що у місіонерському вишколі задіяні члени чернечих згромаджень, а в самій школі навчаються здебільшого миряни.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next