АКТУАЛЬНО

Комісія у справах мирян і родини провела формаційний тренінг для лідерів мирянських організацій

Середа, 09 червня 2021, 11:14
Із 4 по 6 червня в Патріаршому домі (м. Львів) відбувся семінар ІІ модуля навчальної програми «Відповідальне служіння і християнське лідерство» за темою «Покликані до спільноти».

Організовує семінари для лідерів мирянських осередків Комісія у справах мирян і родини УГКЦ, на запрошення якої у зустрічі взяли участь понад сорок лідерів мирянських організацій із семи єпархій УГКЦ в Україні. Навчальний семінар розпочався зі вступної конференції, яку виголосив п. Юрій Підлісний – голова Комісії у справах мирян і родини УГКЦ, член Академічного осередку Обнови у м. Львові. Головним спікером тренінгу була викладач пасторального богослов’я Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ Ольга Сорока.

Упродовж трьох днів учасники розглянули  корисні та інформативні матеріали на кожній із восьми навчальних сесій: практичні кейси із визначення візії та місії спільноти, представлення, рекламу, виявлення позитивних та негативних сторін кожного конкретного мирянського об’єднання, представники яких прибули на семінар. Також присутні на зустрічі  взяли участь у презентації навчальної програми для катехизації дорослих, переглянули фільм «Католицизм» від с .Климентії Луків, визначили портрет спільноти та представили його, напрацьовували і демонстрували якості духівника мирянського руху – розробляли формулу «ідеального лідера», а також вивчали та аналізували різні типи лідерства.

Увечері 5 червня, під час молитовного читання Святого Письма «Lectio Divina», роздумували над відповідним євангельським уривком, що стосується прикладу внутрішнього будування життя спільноти. Разом із іншими мирянами спільно молилися богослужіння добового кола в Патріаршому домі, а також Святу Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. На завершення відбулося ділення досвідом перебування на тренінгу, підбиття підсумків, спілкування з організаторами та спікерами.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next