АКТУАЛЬНО

Комісія у справах молоді УГКЦ провела навчання для священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії

Четвер, 19 грудня 2013, 12:56
«Для молоді дуже важливо, щоб священик був з ними. Коли ви є з ними, вони починають спілкуватися неформально. У церкві молоді люди не відкриваються так, як під час неофіційних зустрічей», – ділився о. Софрон Зелінський, ВС, зі священиками Коломийсько-Чернівецької єпархії під час навчань, організованих Комісією у справах молоді УГКЦ 17 грудня 2013 року.

Владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії, закликав священиків не припиняти процесу навчання. «По-перше, повинно бути наше бажання. Також маємо відповідально ставитися до цього процесу. Зуміймо використовувати цей час належно і гідно, бо це є для нашого добра», – закликав єпископ.

Під час зустрічі було представлено основні сфери діяльності Комісії у справах молоді УГКЦ. До їх реалізації на своїх парафіях запрошено присутніх священиків.

Досвід дванадцятирічної роботи зі спільнотою «Молодь Воплоченого Слова» ліг в основу доповіді о. Софрона Зелінського, ВС. Працю із молоддю в парафії він представив у формі чотирьох кроків:

1.     Запросити/залучити. Один із найдієвіших способів – це особистий контакт, зокрема під час йорданських відвідин домівок та навчальних закладів. 

2.     Зацікавити. Молодь любить різні заходи, наприклад її дуже цікавить поєднання прощ і поїздок, а також спорт. «Хлопці будуть грати у футбол і без вас, але будьте з ними, – наголошував о. Софрон. – Як мінімум їх потрібно організувати і просто бути з ними». Якщо священик є разом із молодими людьми, спілкується з ними, то йому більше довіряють, а тому і дослухаються до нього. Це важливо для його теперішньої та майбутньої душпастирської праці. Священик має бути другом, але при  цьому дуже суттєво, щоб він не перестав бути священиком, ділився доповідач.

3.     Виховувати розум і волю. Усе, що відбувається в спільноті, повинно виховувати справжніх учнів Христа.  

4.     Довіряти відповідальності. Праця із молоддю не зникає безслідно. Молоді люди стають опорою в роботі священика: допомагають в організації та проведенні таборів, катехизації, випуску парафіяльного бюлетеня…

Складові щонедільних зустрічей о. Софрон поділяє на декілька аспектів: молитва – пожива для серця, наука – пожива для розуму і волі, ігри та пісні - пожива для відчуттів, чай і печиво – пожива для тіла. Закінчуються зустрічі вирішенням організаційних питань.    

Окрема лекція була присвячена організації та проведенню літніх таборів. На її завершення о. Софрон Зелінський запросив присутніх священиків на свій літній табір, щоб вони перейняли досвід для організації таборів на власних парафіях.

 

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next