АКТУАЛЬНО

Комісія у справах молоді УГКЦ вивчала потреби молодіжного апостоляту в Івано-Франківській архиєпархії

Четвер, 21 листопада 2013, 17:09
У контексті стратегії розвитку Єдиного молодіжного простору УГКЦ о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ, здійснив візит до Івано-Франківської архиєпархії.

Низка зустрічей, що відбулися 18 і 19 листопада 2013 року, були присвячені вивченню пріоритетів та викликів, які стоять перед молодіжним душпастирством.

Владика Володимир (Війтишин), Архиєпискип і Митрополит Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, під час зустрічі з о. Ростиславом Пендюком, головою Комісії у справах молоді УГКЦ, о. Віталієм Дем’янцем, головою Комісії у справах молоді Івано-Франківської архиєпархії, та працівниками згаданих Комісій говорив про необхідність проведення для молоді зустрічей із відомими особами та наголосив на потребі розвитку академічного душпастирства.

Під час зустрічі із молодіжними християнськими організаціями та спільнотами, організованої Комісією у справах молоді Івано-Франківської архиєпархії, були обговорені напрацювання та потреби спільнот. Молодіжні лідери ділилися ідеями нових напрямків діяльності МХС та особливо наголошували на потребі співпраці між спільнотами. На зустрічі були представники таких спільнот: МХС «Молодь Воплоченого Слова», «Українська молодь - Христові», «Пласт», «Як Марія», «Мальтійська служба допомоги», «Молодь за мир», ГО «Клич» - та о. М. Добровольський, відповідальний за молодь в одному з деканатів.

Важливим елементом зустрічі була присутність священиків, які активно працюють із молоддю (керівники спільнот і духівники). З огляду на це  продуктивною була дискусія щодо очікувань, які мають молоді люди стосовно духовних провідників. Її продовженням стали зустрічі із Молодіжною християнською спільнотою імені Григорія Хомишина у смт Богородчани, "Молоддю Воплоченого Слова" в Івано-Франківську та священиками, які опікуються спільнотами. Аналіз передумов їхнього заснування та історії розвитку ляжуть в основу посібника для розвитку парафіяльного молодіжного життя, який готує Комісія у справах молоді УГКЦ.   

Отець Ростислав Пендюк розповів молоді про результати останньої зустрічі із організаційним комітетом Світового дня молоді, який відбудеться у 2016 році в Кракові і співорганізатором якого виступає УГКЦ, про стратегічні вектори розвитку молодіжного душпастирства та закликав до спільної молитви за молодь, що відбувається у кожний останній четвер місяця.

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next