АКТУАЛЬНО

Комісія у справах освіти і виховання УГКЦ провела науково-практичну конференцію на Луганщині

Четвер, 25 лютого 2016, 12:08
23 лютого 2016 року в м. Лисичанськ, що на Луганщині, відбулася науково-практична конференція «Психологічні та духовні ресурси особистості задля побудови міжособистісної та соціальної позитивної взаємодії».

Ініціаторами цього заходу були представники Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ. До проведення конференції долучилися також: Департамент загальної середньої та дошкільної освіти, Міністерство освіти і науки України, Громадська рада з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України, Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ, Київська батьківська християнська асоціація “Алетея”, Навчальний  центр “Дерево життя” в м. Києві, Фонд Митрополита Андрея Шептицького, а також представники міського Відділу освіти та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Участь у семінарі взяло близько 60 осіб - різні фахівці, представники науки, освіти, Церкви і громадськості.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступила Галина Никифоренко, директор Лисичанської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів №8, і Оксана Сенчук, психолог, педагог, сімейний консультант, магістр державного управління, голова правління КБХА «Алетея», яка виголосила вітальну промову від Міністерства освіти та науки, Громадської ради зі співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН України.

Доповідачами були: Анна Савонова, старший викладач  ЛОІППО, канд. філос. наук; Ірина Максименко, педагог, релігієзнавець, координатор навчального центру “Дерево життя” в м. Києві; о. Іван Гуня; с.Христофора, СНДМ, педагог, голова Комісії у справах освіти та виховання, член Громадської ради при  МОН України; Олена Стеценко, керівник ГО «Громадянський корпус Луганської області».

Окрім пленарного засідання, праця також розгорталася в дискусії (питання-відповідь), а після цього була проведена секційна робота.

На завершення учасники конференції висловили спільну позицію з приводу необхідності включення предметів духовно-морального спрямування в обов'язкову складову переліку державного компоненту освіти з метою виховання майбутніх громадян України на основі християнських цінностей та в національному дусі. 

Повідомили в Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next