АКТУАЛЬНО

Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» презентувала соціальну доктрину Церкви на Закарпатті

Вівторок, 15 грудня 2015, 12:20
14 грудня 2015 року в Курії Мукачівської Греко-Католицької єпархії презентували відео- та аудіодиски «Соціальна доктрина Церкви – вчення надії для молоді». Заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олег Лука розповів про зміст і мету лекцій, які зосереджуються на актуальних темах у світлі християнського вчення.

Рівно ж у місцевому Ужгородському національному університеті Василь Марчук, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української академії політичних наук, експерт та радник Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», історик, педагог, політолог, доктор історичних наук, презентував ці лекції у колі викладачів і студентів.

У відповідь на актуальність «Соціальної доктрини Церкви» для українського суспільства, владика Мілан (Шашік) зазначив важливий аспект практичності цих лекцій: «Важливо передавати знання людям доступно, зрозуміло та прийнятно, бо інакше всі затрати і праця не будуть ефективні, а залишаться далекими від людського серця». Також Єпарх Мукачівський підкреслив важливість спільних зусиль у пасторальній праці із студентською молоддю Закарпаття, ділення досвідом задля спільної мети – виховання молоді на фундаменті християнської віри. Своєю чергою єпископ-помічник Ніл (Лущик) запевнив про поширення лекцій соціального вчення Церкви в Мукачівській єпархії.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next