АКТУАЛЬНО

Комісія УГКЦ "Справедливість і мир" започаткувала серію парафіяльних зустрічей у Городку на Львівщині

Середа, 23 березня 2016, 12:17
20 березня 2016 року в Городку, що на Львівщині, відбулася одноденна зустріч у колі парафіяльної спільноти при храмі Преображення Господнього ГНІХ. Тематикою зустрічі була "Соціальна доктрина Церкви. Соціальний вимір посту".

Заступник голови Комісії УГКЦ "Справедливість і мир"  о. Олег Лука спільно із місцевим душпастирем о. Тарасом Цікало впродовж чотирьох годин спільно із місцевими держслужбовцями, науковцями, працівниками, пенсіонерами, людьми різних прошарків суспільного життя, розглядали та дискутували на актуальну для християн тематику – практику посту та її значенням для особи та суспільства.

Розповівши на початку зустрічі про діяльність Комісії в Україні, о. Олег Лука презентував відео- та аудіодиски на тему соціального вчення Церкви, також про можливість спільної співпраці при парафії та проведення цілої серії парафіяльних зустрічей впродовж року. Звертаючи увагу на християнську практику посту, учасники мали можливість дізнатися про історичні витоки посту, його біблійне та святоотцівське, літургійне та медичне значення. Крім цього, розглянули можливості цієї практики сьогодні на рівні особистому та суспільному.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ "Справедливість і мир"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next