АКТУАЛЬНО

Комісія УГКЦ у справах родини уперше у Львові провела конференцію щодо педагогіки психологічних травм дітей

Понеділок, 04 квітня 2016, 19:51
2 квітня 2016 року у Львові відбулася конференція «Педагогіка травми», яку спільно організували соціальний проект «Одна Надія» з Києва, Відділ у справах дітей Львівської міської ради та Комісія УГКЦ у справах родини.

Додамо, вже четвертий рік поспіль завдяки старанням Комісії УГКЦ у справах родини у Львівській архиєпархії, Самбірсько-Дрогобицькій, Сокальсько-Жовківській єпархіях, а з цього року і в Івано-Франківській архиєпархії та Тернопільській єпархії впроваджується програма «Мій друг – Наставник». Бо, як відомо, в інтернатних закладах України перебуває багато дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського виховання, які в силу різних обставин не можуть виховуватися в прийомних сім’ях чи яким не пощастило бути усиновленими. Саме для таких дітей шукають наставника, яким може бути доросла людина, готова на постійній основі регулярно відвідувати дитину в закладі, спілкуватися з нею, ділити радість і сум, вчитися, обговорювати плани щодо навчання після школи та готуватися до дорослого життя. Розпочиналася програма «Мій друг – Наставник» у співпраці і партнерстві із проектом «Одна надія».

Після кількох років спільної та ефективної праці було вирішено спільно провести у Львові конференцію, але не лише для наставників, але також для волонтерських груп, які відвідують інтернати, для батьків, вихователів з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Було особливо приємно бачити на заході також представників районних служб у справах дітей. Конференція стала спробою об’єднати людей, які працюють для дітей-сиріт. Темою конференції стало питання дитячої травми. Як відомо, кожна дитина, яка перебуває поза сімейним колом біологічної сім’ї відчуває біль відкинення та зради зі сторони найрідніших людей, які мали б дбати про неї, любити її, а натомість їх немає поруч.

Запрошеними спікерами були: Анна Шиделко, старший науковий співробітник Львівського навчально-наукового центру професійної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидат соціологічних наук, гостьовий викладач кафедри загальної та соціальної педагогіки УКУ; авторка близько 90 наукових праць. Її ділення особистим досвідом і дитячими переживаннями стала хорошим вступом для подальшої праці у розумінні поняття травми, яке учасникам представили Марек Внук, Президент Міжнародного дитячого соціально-реабілітаційного центру "Сонячне світло", Оксана Скляр, директор з розвитку Міжнародного дитячого соціально-реабілітаційного центру "Сонячне світло", та Олег Романчук, дитячий та підлітковий психіатр, лікар-психотерапевт (КПТ, ТРТ, EMDR, схема-терапія), акредитований викладач та супервізор методу КПТ, співзасновник та голова Правління Українського Інституту Когнітивно-Поведінкової терапії.

На завершення конференції по скайпу до учасників звернувся також Микола Кулеба, уповажений Президента України з прав дитини.

Участь у події взяли не тільки мешканці Львівщини, але й учасники із Івано-Франківська, Одеси, Мукачева, Дніпродзержинська, Запоріжжя, Тернополя.

Повідомили у Комісії УГКЦ у справах родини

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next