АКТУАЛЬНО

Комісія УГКЦ у справах родини взяла участь у конференції з наставництва для дітей-сиріт

Вівторок, 19 листопада 2013, 13:58
15–16 листопада в Києві відбулася конференція з наставництва для дітей-сиріт на тему: «Мої емоції. Допоможи собі сам», організована БФ «Одна надія». У конференції взяли участь працівники Комісії УГКЦ у справах родини, які реалізують проект наставництва для дітей-сиріт у Львові. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах родини.

Участь у конференції взяли організації та волонтерські групи, що працюють у сфері адаптації дітей-сиріт до самостійного життя з Харкова, Донецька, Запоріжжя, Сімферополя та інших міст України, а також із Білорусі та Молдови. Члени цих організацій представили власну роботу та обмінялися досвідом. Працівники Комісії УГКЦ у справах родини презентували свою діяльність та особливості реалізації проекту наставництва у Львові.

З привітанням і вступним словом виступили Павло Гладченко, директор проекту «Одна Надія», та Роман Корнійко, голова Альянсу «Україна без сиріт». Програму першого дня конференції продовжила доповідь соціального педагога Вікторії Андросової на тему «Методи побудови безпечних стосунків». Було розглянуто складну поведінку дітей і підлітків, як-от: маніпуляцію, обман, замкнутість, агресію, а також причини її виникнення та способи подолання.

Наступний день конференції був присвячений темі «Педагогіка травми». Надзвичайно цікаво і водночас доступно цю складну тему представив Марек Внук, директор Центру для дітей вулиці «Сонячне світло», що біля Києва. Він розповів про особливості виховання дітей, які пережили травму, а також про те, як уникнути емоційного «вигорання», що трапляється в людей, які взаємодіють із такими дітьми.

На завершення конференції відбулася святкова вечеря, що була доброю нагодою для спілкування та обміну враженнями. Під час вечері наставники, які працюють у Києві, розповіли про свій досвід праці із дітьми-сиротами та про зміни, що відбуваються в житті вихованців.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next