АКТУАЛЬНО

Конференція із впровадження альтернативної енергії у м. Стрию

Понеділок, 23 лютого 2015, 09:32
19 лютого 2015 року у м. Стрию, на базі Стрийського коледжу Львівського НАУ відбулася практично-наукова конференція із впровадження на Львівщині альтернативних джерел енергії, зокрема, найбільше уваги приділялося перспективі Стрийщини в цій ділянці.

Конференція розпочалась із молитви, яку очолив о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії. Молитва, якою розпочався захід, була взята із збірника конкурсних робіт Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння». Після благословення та слів привітання конференція розпочала свою роботу. Було чимало виступів представників влади, освіти, але найбільше уваги учасників конференції було прикуто до доповідачів-практиків. Це ті, хто самі займаються впровадженням альтернативних джерел енергії на Львівщині і мають досвід у ділянці енергозбереження.

Зокрема, не можна не відмітити виступи п. Василя Дмитришина, директора Стрийського коледжу, на базі якого ведуться наукові розробки та впроваджуються сучасні способи одержання енергії сонця та біогазу. Також цікавим був виступ п. Івана Кульчицького, який очолює Агенцію Європейських Інновацій. Не можна обійти увагою виступ представника ГО «Ресурси рідної землі», що стосувався створення біоустановок з виробництва біогазу та добрив. Найбільше зацікавлення викликав Роман Баб’ячок – перший українець, який продав державі власну електроенергію і його ділення власним досвідом впровадження сонячних електростанцій. Також надзвичайно цікаво було послухати п. Михайла Когута, що займається проблемою вентиляції через встановлення повітряних сонячних колекторів. Особливо цікавим є його досвід співпраці з церковними громадами. І, на завершення, була доповідь п. Романа Співака, голови правління Асоціації з питань енергозбереження про досвід співпраці з місцевими громадами у питаннях енергоощадності.

У перерві між сесіями конференції відбулося цікаве спілкування і ділення досвідом між всіма учасниками. Для багатьох було справді цікавим те, що Українська Греко-Католицька Церква через діяльність Бюро з питань екології приділяє чимало уваги не лише просвітницькій діяльності, а й практичним застосуванням сучасних енергоощадних технологій і реалізацією проектів, покликаних отримувати енергію із альтернативних джерел.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next