АКТУАЛЬНО

Конфесії України помолилися за воїнів українського народу

Субота, 02 серпня 2014, 11:27
31 липня 2014 року в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Києва відбувся екуменічний Молебень за всіх воїнів українського народу, які беруть участь в АТО.

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) від Української Греко-Католицької Церкви в екуменічній молитві взяли участь о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн, та працівники Департаменту душпастирства силових структур України о. Валерій Гром і п. Олександр Мельник.

Разом із духовенством УАПЦ, РКЦ та представниками протестантських спільнот молилися численні військовослужбовці Збройних Сил України, представники Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, Державної пенітенціарної служби та вище військове командування Міністерства оборони.

Символічно, що в храмі служили молебень, взятий із требника Петра Могили. Раніше його читали перед військом, яке йшло на брань, — розповідає керівник Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, полковник Руслан Коханчук.

Після молитви представники від кожної конфесії закликали всіх продовжувати безперервно молитися за мир у країні та за українських воїнів, щоб ця молитва скріплювала захисників у силі, витривалості, стійкості та вірності на шляху до перемоги.

Департамент УГКЦ у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next