АКТУАЛЬНО

Конгресмен США висловив свою підтримку народові України

Четвер, 06 березня 2014, 14:00
Про це в телефонній розмові з о. Любомиром Жибаком, священиком Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, який нині служить адміністратором парафії Пресвятої Тройці УГКЦ у м. Янгстаун (штат Огайо, США), заявив у середу, 5 березня 2014 року Тим Раян - конгресмен із Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки.

«Для мене було великою несподіванкою, коли мені зателефонувала секретар конгресмена Раяна і спитала, чи зміг би я сьогодні поговорити з конгресменом. Я згодився. Невдовзі був дзвінок із Вашингтона, - розповідає о. Любомир. - Як представник 13-го округу від штату Огайо в Палаті представників Конгресу США, конгресмен Раян цікавився, чи мої парафіяни підтримують зв'язок з Україною в час цих нелегких для моєї батьківщини державотворчих процесів». Священик відповів конгресменові, що ми, як християни, не тільки молимося щодня за якнайшвидше утвердження істинного миру в Україні, а й підтримуємо наших братів і сестер в Україні багатьма іншими конкретними діями, сподіваючись, що з допомогою міжнародної спільноти український народ зможе зупинити військову агресію супроти цілісності та суверенності України, аби вільно розвиватися як цивілізована, християнська, європейська держава. «Наприкінці нашої телефонної розмови, вів далі о. Любомир, - конгресмен Раян, як християнин, рівно ж висловив свою молитовну підтримку народові України та сказав: якщо є потреба в будь-якій іншій допомозі з його боку, то він зробить усе можливе».

Український душпастир зазначив, що конгресмен Раян не єдина особа, яка останнім часом висловлювала йому в США всебічну підтримку для нашого народу. Це, зокрема, були: владика Джордж Муррі, правлячий єпископ римо-католицької дієцезії Янгстауна; члени рад м. Янгстауна та околиць організації «Лицарі Колумба» і місцевого відділу організації «Католицькі ветерани війни», в яких о. Любомир служить як капелан. «Навіть вчора до мене вперше прийшов пастир Расті Уилс (прийшов на милицях, бо недавно зламав ногу!) з однієї з християнських церков із сусіднього містечка Страдерс, щоб разом помолитися за якнайшвидше утвердження істинного миру в Україні… Усе це свідчить, що світові не байдужа доля України. Драматичні події, які розгортаються в Україні протягом останніх трьох місяців, є виявом того, що український народ не тільки мужньо захищає справжню волю на своїй рідній землі, а й істинну свободу як таку, як дар, отриманий від самого Бога. І в цьому ми, українці, хоч би де у світі були, продовжуватимемо всебічно підтримувати наших братів і сестер в Україні, допоки б’ються в грудях наші серця. Допоможи нам в цьому, Господи!» - завершив своє слово о. Любомир Жибак.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next