АКТУАЛЬНО

Консультаційний центр УГКЦ провів вебінар для бухгалтерів єпархій та екзархатів

Четвер, 02 грудня 2021, 16:21
1–3 грудня 2021 року у форматі онлайн-зустрічі відбувся другий вебінар для бухгалтерів єпархій, екзархатів та інших неприбуткових організацій Української Греко-Католицької Церкви на тему «Закриття фінансового року».

Організаторами зустрічі стали Консультаційний центр УГКЦ у партнерстві з Аудиторською компанією CompassGroup.

На Синоді Єпископів УГКЦ у 2020 році було офіційно затверджено стратегію фінансової безпеки УГКЦ та погоджено роботу Консультаційного центру, який займається напрацюваннями практичних механізмів забезпечення фінансової безпеки.

З цією метою на основі річних напрацювань Консультаційний центр Патріаршої курії УГКЦ проводить для єпархій та екзархатів низку практичних зустрічей для підвищення фінансової безпеки й фінансової грамотності.

Перший семінар-практикум для головних бухгалтерів та юрисконсультів відбувся 24–25 вересня 2021 року в Патріаршому домі у Львові. Він був організований ТОВ "МІК "СТАРТ". Впродовж першої зустрічі учасники мали нагоду ознайомитися із такими темами:

  1. Управління майном. Використання нерухомого майна неприбутковими організаціями.
  2. Трудові питання та нові вимоги законодавства.
  3. Особливості оподаткування неприбуткових організацій. ПДФО, ПДВ, земельний податок тощо.

Відтак 1–3 грудня 2021 року в межах діяльності Консультаційного центру організовано семінар-практикум  у форматі вебінару для бухгалтерів неприбуткових організацій (релігійних, благодійних). Для його проведення було запрошено Аудиторську компанію CompassGroup.

Аудиторсько-консалтингова група «Компас» належить до кола членів ANTEA, Аlliance of Independent Firms, що є міжнародною асоціацією незалежних компаній, які надають послуги аудиту та консалтингу для організацій різної форми власності. Асоціація представлена у 60 країнах і налічує понад 200 офісів по всьому світу. Компанія співпрацює із проєктами технічної допомоги в якості консультанта з підготовки NGO до проходження Міжнародного аудиту й аудиту організаційного розвитку.

Цього разу представники компанії «Компас» підготували зустріч у трьох модулях, відповідно до днів проведення:

  1. Експертиза обліку активів.
  2. Валютні операції та розрахунки.
  3. Підготовка річної звітності.

Кожен із модулів передбачав додаткові теми для вивчення та практичні заняття для учасників формаційної зустрічі. Варто наголосити, що участь у вебінарі взяли 35 бухгалтерів з усіх єпархій та екзархатів України.

Повідомив о. Іван Вихор

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next