АКТУАЛЬНО

Координаторам програми «Жива парафія» представили діяльність та головні ініціативи Патріаршої курії

П'ятниця, 24 травня 2019, 17:25
24 травня 2019 року в Брюховичах, у Реколекційно-відпочинковому центрі «Світлиця», робочій групі і єпархіальним та екзархальним координаторам програми «Жива парафія»,о. Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії УГКЦ, презентував діяльність та ініціативи Патріаршої курії УГКЦ.

У своїй презентації о. Володимир розповів про діяльність Курії та поділився особистим свідченням і досвідом піврічної праці в Адміністрації Патріаршої курії. Пояснюючи координаторам, що для нього, як заступника адміністратора, означає Патріарша курія поза статутними документами, священик наголосив: «Патріарша курія – це: «ретранслятор» всіх тих імпульсів, які виходять від Синоду Єпископів та Глави Церкви; «щупальця», якими Церква відчитує виклики сучасного суспільства; та «лабораторія», в якій зароджуються всі творчі ідеї та проекти, що здатні сприяти преображенню українського суспільства і тих суспільств, де є наша Церква».  

Координатори не приховували зацікавлення діяльністю і різними ініціативами патріарших структур, якими, за словами о. Володимира Містермана, Патріарша курія служить усій Церкві, єпархіям та усім вірним, намагаючись дати автентичне свідчення віри в живого Бога та прагне бути у суспільстві люблячими руками, голосом надії та милосердним обличчям Церкви як матері, а Бога як батька.

На завершення своєї презентації представник Адміністрації подякував робочій групі «Жива парафія» та координаторам за багатолітню клопітку працю, висловив надію на подальшу тісну співпрацю, звернувшись до усіх з проханням: «Почнімо спільно творити добрі новини нашої Церкви і під диктовку Святого Духа напишімо світлі сторінки для історії нашої Батьківщини».

На завершення зустрічі владика Кен Новаківський, голова робочої групи для реалізації стратегії розвитку УГКЦ, висловив слова подяки робочій групі та всім координаторам за плідну співпрацю!

Секретаріат адміністратора Патріаршої курії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next