АКТУАЛЬНО

«Кошти, які ви пожертвували, будуть оформлені в іменну стипендію, що матиме назву вашої парафії», – владика Борис (Ґудзяк)

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:10
27 жовтня Божественну Літургію в храмі Святого Василія Великого очолив владика Борис (Ґудзяк), Єпарх Паризької єпархії святого Володимира Великого для українців візантійського обряду Франції, у співслужінні з отцями василіанами. Владика Борис завітав до Києва з нагоди Благодійного бенкету на підтримку Українського католицького університету, що відбувся в суботу, 26 жовтня. У храмі єпископ особисто подякував вірним за щедрі пожертви на розвиток УКУ.

"Посеред усіх наших парафій і церков, яких є понад дві тисячі в Україні, парафія Святого Василія Великого отців василіан виявилася найщедрішою в щорічній збірці для Українського католицького університету. Від імені викладачів і студентів УКУ я хочу щиро подякувати. Ті кошти, які ви пожертвували, будуть оформлені в іменну стипендію, яка матиме назву вашої парафії", - звернувся до вірних владика Борис.

Під час проповіді єпископ поділився роздумами над євангельським читанням, закликавши вірних замислитися над постаттю св. Петра: "Він, як сільський рибалка, що походить навіть не з Єрусалима, іде до Рима, щоб проповідувати Христа поганам. Він не замислюється, як будуть приймати його слухачі. Часто ми можемо відгороджуватися від проповіді Христа словами: "Хто я? Що я можу? Нехай єпископи, священики, студенти УКУ ідуть і проповідують Слово Боже". Але приклад апостола вчить нас, що ми також можемо це робити. Хто готовий сьогодні зателефонувати тому, хто не був у храмі, і сказати йому: "Мені добре було в церкві! Мені добре в церкві, бо там є спільна молитва, там є сповідь, там є Євхаристія".

Владика Борис заохотив вірних голосно вигукнути: "Нам добре бути  в церкві!" А вірні щиро і радісно підтримали єпископа.

Після Святої Літургії о. Рафаїл Стефурак, парох, подякував владиці за архиєрейське благословення, а також за слово проповіді, яке глибоко запало в серця вірних і вже сьогодні принесе, можливо, скромні, але щирі плоди. Отець Рафаїл пообіцяв молитися за владику Бориса і за його служіння за межами нашої України. А єпископ склав дяку за гостинний прийом його в парафії Святого Василія Великого в Києві.

Повідомив о. Роман Шуп'яний

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next