АКТУАЛЬНО

«Kожна людина, незважаючи на всі її вчинки, має право на покаяння і виправлення свого життя», - В. Заверуха, начальник Чортківського СІЗО

Вівторок, 15 жовтня 2013, 12:58
Урочиста Свята Літургія з нагоди храмового свята в церкві Святого Івана Богослова, що побудована на території Чортківського слідчого ізолятора, відбулася 9 жовтня 2013 року.

Разом із духовенством та засудженими, які відбувають покарання в господарській обслузі СІЗО, молилися працівники установи, перший заступник начальника управління Р.В. Макаровський, старший психолог сектору СВПР управління ДПтС України в Тернопільській області В.Д. Колодій. Завдяки представникам управління у Богослужінні також змогли взяти участь священнослужителі з Польщі та Швейцарії.

Тарас Бакун, старший інспектор із соціально-виховної та психологічної роботи, поділився своїми думками щодо душпастирської праці священиків Бучацької єпархії: «Священослужителі надають значну допомогу адміністрації в духовному та моральному відродженні осіб, які утримуються в установі. Капелан о. Андрій Лемчук щосереди сповідає ув’язнених та засуджених, щонеділі  та на великі релігійні свята проводить Богослужіння у храмі. Ця праця, без сумніву, приносить свої плоди. Тільки за останній період двоє засуджених прийняли святі таїнства Хрещення і Миропомазання, а один засуджений обвінчався в нашому храмі».

Додамо, що серед засуджених велику популярність мають художні та документальні фільми духовного змісту, які пропонує отець-капелан.

Священослужителі висловили слова вдячності начальнику установи В. Заверусі та працівникам слідчого ізолятора за активне сприяння в поширенні та утвердженні  християнських цінностей в установі та вручили їм почесні грамоти.

Насамкінець начальник установи В. Заверуха зазначив: «Кожна людина, незважаючи на всі її вчинки, має право на покаяння і виправлення свого життя. Адже Господь повний співчуття, милосердя і любові. Він більше радіє одним розкаяним грішником, ніж дев’яносто дев’ятьма праведниками. Тому духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув’язнених і невід’ємною частиною морально-виховного процесу».

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next