АКТУАЛЬНО

Кращі малюнки Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння» представлені в столиці Австрії

Середа, 05 вересня 2018, 14:01
У Відні дебютувала виставка малюнків Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння». Жителі та гості австрійської столиці можуть ознайомитися з експозицією у парафіяльному залі української греко-католицької церкви Святої Великомучениці Варвари, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виставка «Відповідальність за створіння очима дітей Божих» дебютувала у Відні 1 вересня в рамках наукового екологічного симпозіуму в Католицькому освітньому центрі ім. кардинала Кьоніга. На ній представлені кращі роботи Всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння», який має на меті плекання християнської екологічної культури, відповідальності людей за навколишнє середовище», - сказав організатор виставки, керівник бюро УКГЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета.

Автори малюнків – переважно молодь та діти. «У конкурсі беруть участь переважно діти та молодь, але участь можуть взяти усі, без жодних обмежень, хто відчуває відповідне бажання, також немає різниці, яка конфесійна приналежність», - зазначив п. Володимир.

За його словами, роботам властивий глибокий зміст та індивідуальне мистецьке бачення екологічної проблематики - вони виражають біль, переживання та стурбованість з приводу споживацького способу життя і прагнення позитивних змін у ставлення людини до навколишнього середовища.

«Виставку вже відвідують не лише представники української громади, але заходять і мешканці та гості Відня. Як правило, вони кажуть, що дуже вражені тією глибиною змістовного наповнення малюнків, зокрема, дитячих, які висловлюють це переживання стосовно екологічних проблем, що несуть велику загрозу для всього життя на Землі. Поруч з цим, багато малюнків переповнені надією на те, що все таки краще майбутнє є можливим. Однак це краще майбутнє залежить від життя, поведінки і вчинків кожного з нас», - додав п. Володимир.

У подальшому виставка переїде з Відня до Києва. В столиці України експозиція діятиме з 12 по 17 вересня.

Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», який починаючи з 2011 року, щорічно, в п’яти номінаціях (молитва, вірш, проповідь, роздуми, малюнок), організовує Бюро УГКЦ з питань екології, ставить за мету плекання християнської відповідальності за створений Богом світ – природу.

Як заявляють організатори, ключовими завданнями конкурсу є: сприяти переосмисленню особистої відповідальності за природні дари Творця; допомогти оживити віру і свідчити її через християнське ставлення до природи у повсякденному житті; запропонувати конкретні кроки для покращення стану нашого спільного дому – створеної Богом природи; сприяти діалогу, адже вже традиційно у конкурсі беруть участь вірні різних конфесій.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next