АКТУАЛЬНО

Крилос готується до патріаршої прощі

Понеділок, 11 липня 2016, 13:10
8 липня 2016 року в селі Крилос Галицького району на Івано-Франківщині відбулася виїзна нарада з питань підготовки до проведення Всеукраїнської патріаршої прощі УГКЦ до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, яка цього року відбудеться 6-7 серпня.

У нараді взяли участь керівники обласної та районної влади, представники духовенства на чолі з владикою Володимиром (Війтишиним), Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським, керівники структурних підрозділів обласної та районної державних адміністрацій і служб, відповідальних за проведення духовного заходу.

Розпочинаючи нараду, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук наголосив на важливості відповідальної підготовки до проведення прощі у Крилосі: «Це подія, яка є обличчям нашої області, тому має бути добре підготовлена й організована. Цього року очікується ще більше прочан, ніж у попередні роки, і наше завдання – забезпечити людям більш якісний прийом». Також очільник Прикарпаття повідомив про плани запросити до участі в прощі делегації з обласних державних адміністрацій Західної України.

Керівники служб доповіли про стан готовності до проведення прощі. Ішла мова про заплановані заходи щодо забезпечення правопорядку, пожежної безпеки, необхідних санітарно-епідеміологічних заходів, чергування медичних постів, благоустрою території, інформаційний супровід та інші.

Владика Володимир подякував за роботу всім, хто причетний до підготовки прощі, і відзначив, що лише спільними зусиллями вдається щороку проводити захід на високому організаційному рівні. «Крилос для нас є дуже дорогий, він рідний для всіх українців – і нам його будувати», – зазначив владика та висловив сподівання, що статус Крилоса зросте, якщо сюди буде перенесено мощі одного з найвидатніших князів Київської Русі – князя галицького Ярослава Осмомисла.

Керівник області підтримав Митрополита Володимира в питанні розбудови Крилоса як духовної святині для всіх українців та наголосив, що це має бути спільною справою в плані відродження Древнього Галича: «Якщо ми в Крилосі відкриємо пантеон галицьких князів – це буде визначна подія для всієї України».

Наприкінці зустрічі Митрополит Володимир (Війтишин) у храмі Успіння Пресвятої Богородиці поблагословив всіх учасників наради на добру справу.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next