АКТУАЛЬНО

Кристоф кардинал Шенборн закликав Австрію до молитви та посту за Україну

Четвер, 17 лютого 2022, 12:52

Кристоф кардинал Шенборн закликав Австрію до молитви та посту найближчими днями, щоб запобігти військовій агресії проти України та заради кращого майбутнього України.

Молитви за Україну також лунають у Відні. Кардинал Кристоф Шенборн і Ординаріат для вірних Католицьких Східних Церков в Австрії запрошують на екуменічну молитву за Україну в суботу, 19 лютого,  у соборі Святого Стефана (початок о 17:00). Серед інших, свою участь вже підтвердив Апостольський нунцій в Австрії архиєпископ Педро Лопес Кінтана.

Як зазначив генеральний вікарій для вірних Східних Католицьких Церков о. Юрій Коласа, попри всі дипломатичні зусилля, найпотужнішим інструментом завжди буде спільна молитва. Отець Коласа переконаний, що «молитва має вирішальне значення для вирішення кризи, пов’язаної з агресією проти України». Щоб змінити серця та відкрити їх для конструктивного діалогу, потрібна молитва, зауважив душпастир і на підтвердження додав: «Ми це вже пережили, коли 30 років тому розпався Радянський Союз». Генеральний вікарій також згадав Папу Франциска, який неодноразово висловлював свою стурбованість Україною та закликав могутніх людей у світі вирішити кризу «діалогом, а не зброєю».

Кардинал Шенборн не зможе прибути на молитву, оскільки перебуває в Римі, де бере участь у пленарному засіданні Конгрегації Східних Церков. Офіційно кардинала представлятиме декан кафедрального собору о. Рудольф Прокші, який також є головою Ради Церков в Австрії (ÖRKÖ) та головою єпархіальної комісії з екуменічних питань Віденської архиєпархії. Єпархіальна комісія також є одним з організаторів екуменічної молитви за Україну.

Підготувала пресслужба Ординаріату для вірних усіх Східних Католицьких Церков в Австрії за повідомленням австрійського католицького видання «Kathpress»

Friedensgebet für die Ukraine im Wiener Stephansdom (kathpress.at)


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next