АКТУАЛЬНО

Круглий стіл «Роль Церкви у роботі з вимушеними переселенцями»

Середа, 28 вересня 2016, 12:13
У середу, 28 вересня, у великій сесійній залі Львівської міської ради в межах ІХ Екуменічного соціального тижня відбудеться обговорення теми «Роль Церкви у роботі із вимушеними переселенцями».

Час проведення: 28 вересня, 15:00–17:00

Місце проведення: площа Ринок, 1, Львівська міська рада, велика сесійна зала

За круглим столом доповідачі матимуть змогу поділитися своїми думками щодо можливостей допомоги Церкви переселенцям. Першим спікером буде  Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян). Із доповіддю на тему «Особливості роботи із вимушеними переселенцями мусульманського віровизнання з Криму та Донбасу» виступить голова Духовного управління мусульман України, муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Шейх Саід Ісмагілов. Координатор проекту допомоги вимушеним переселенцям  «Карітас України» Григорій Селещук розкриватиме тему примирення на прикладі м. Краматорська.

Модератором події буде президент Інституту екуменічних студій УКУ о. д-р Іван Дацько.

Довідка:

Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – всеукраїнський суспільний Форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та соціальній доктрині Церкви, тим самим стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.

ЕСТ в Україні належить до міжнародного об’єднання Європейських соціальних тижнів Ініціатива християн для Європи (ІХЕ). З 2008 року з ініціативи  Інституту екуменічних студій УКУ за підтримки Українського католицького університету (УКУ), Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Православної,  Греко-Католицької,  Римо-Католицької та Протестантської Церков розпочато проведення Екуменічних соціальних тижнів в Україні.

Наталія Ліхновська, менеджер зі зв`язків з громадськістю
Інституту екуменічних студій УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next