АКТУАЛЬНО

Ксеня Гапій з Ньюарка: «Я вірю в коло людської доброти»

Вівторок, 20 вересня 2016, 12:28
Ніхто не має права задовольнятися лише словами, усі ми мусимо служити прикладом милосердя, бо світ, у якому ми живемо, не слухатиме того, що ми йому говоримо, а буде брати з нас приклад.

Таку думку висловила пані Ксеня Гапій, яка 28 років відповідальна за канцелярію парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку (Філадельфійська архиєпархія), штат Нью-Джерсі (США), на телеканалі «Буковина» у програмі «Доброго ранку, Буковино!»

Про благодійну діяльність парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку пані Ксеня розповіла у своїй доповіді на Синоді УГКЦ, який тривав від 5 до 11 вересня 2016 року в Брюховичах.

Протягом останніх 20 років пані Ксеня приїжджає до України. На  її думку, українці дуже змінилися після Революції гідності. «Коли я вперше приїхала в Україну, – розповіла пані Ксеня, – мене вразило те, що я побачила дуже мало волонтерів. Натомість Америка побудована волонтерах. Волонтери помітні на кожному суспільному рівні. А в Україні цього не було. І, на мою думку, Майдан змінив психологію людей. Тепер, коли я приїжджаю в Україну, бачу дуже багато людей, які готові безкорисливо працювати на якусь доброчинну ідею. На мою думку, це дуже добре».

Жінка розповіла, що її саму на благодійну діяльність надихає передусім щедрість парафіян і особистий досвід… Пані Ксеня розповіла, як дев’ять років тому зі своїм чоловіком Ігорем їздила до Японії: «Одного разу стояли на вулиці з картою, аби зорієнтуватися, куди далі йти. До нас підійшла одна японка. Вона розмовляла англійською. І запитала нас, як може нам допомогти. Ми їй сказали, де хочемо побувати. Японка сама запропонувала поїхати з нами і показати нам різні місця… Потім зі своєю мамою запросила нас на чайну церемонію. Ми нікого в Японії не знали, і для нас це була можливість побачити країну зсередини. Після чайної церемонії вони нам показали місто, музеї… Ми були вражені її привітністю і жертовністю. Наприкінці я спитала: чому ви це зробили, ви ж нас зовсім не знаєте? Та японка розповіла, що кілька місяців тому вони побралися з чоловіком і поїхали у весільну подорож до Австралії. І там чужі люди взяли їх під свою опіку, були дуже добрі до них, багато всього показали їм. Вони не мають як їм віддячити. Тому роблять це для нас. А тепер вона з мамою просить, аби ми це передали іншим людям. У такий спосіб коло людської доброти ніколи не перестане крутитися».

«Мені це дуже сподобалося. Я вірю в це коло людської доброти. Хтось мені допоможе, а я віддячуся комусь іншому. Ніхто не має права задовольнятися лише словами, усі ми мусимо служити прикладом милосердя, бо світ, в якому ми живемо, не слухатиме того, що ми йому говоримо, а буде наслідувати наш приклад», – переконує Ксеня Гапій.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next