АКТУАЛЬНО

«Куди прямує Європа?» − тема конференції в Кракові про роль Церкви в процесі європейської інтеграції

Субота, 28 жовтня 2017, 16:21
«Куди прямує Європа?» − над цією темою з 26 по 28 жовтня роздумують представники різних країн та різних конфесій, що зібралися вже традиційно в м. Кракові (Польща) на чергову, сімнадцяту конференцію – «Роль Церкви у процесі європейської інтеграції».

На початку зустрічі з промовами виступили представники Католицької Церкви, євродепутати та представники уряду Польщі. Вітання учасникам конференції виголосив також Антоніо Таяні, голова Європейського парламенту та заступник Голови Європейської комісії. Після цього делегати з усіх країн Європи розпочали обговорення майбутніх викликів, які стоять перед європейською спільнотою сьогодні.

З благословення Блаженнішого Святослава участь у конференції бере о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності християн. Він повідомив, що під час цієї дводенної конференції планується дати відповіді на запитання: чи сучасній Європі потрібні християнські лідери, чи сучасна Європа може захистити свою ідентичність, базовану на християнських коріннях та які виходи з сьогоднішньої кризи пропонує Церква?

Важливим завданням сьогоднішньої європейської спільноти, на думку о. Ігоря, є «знайти відповіді на запитання про те, в який спосіб християни мають шанувати свою європейську ідентичність, свої коріння, яке, незважаючи на певне ослаблення, не втратило своєї вартості та до сьогодні формує фундамент майбутньої Європи».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next