АКТУАЛЬНО

«Куди ти йдеш?» – семінаристи повчають про цілісний шлях до мети життя

Понеділок, 18 листопада 2013, 11:56
З благословення ректора Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата, прот. Олександра Левицького, проходить цикл мультимедійних конференцій у школах міста Івано-Франківська на тему «Куди ти йдеш?». Зокрема відповідні заходи відбулися вже у школах № 17 і 19 та Художньому ліцеї.

Конференції починаються зі спільної молитви, після якої брати-семінаристи роздумують над змістом життя. Чи кожен із нас є випадковим у цьому світі, чи наше життя має зміст, чи, можливо, все-таки ми є невипадковими та живемо для більшої мети? Ця мета не просто ціль, до якої ми йдемо, а покликання бути щасливими. Правда в тому, що вповні задовольнити наше прагнення щастя не в змозі ні матеріальні речі, ні відносини з іншими людьми. Його повноту може подарувати тільки Бог.

Він дарував нам обіцянку спільного перебування у вічності. Життєвий шлях до остаточної мети проходить через різні аспекти нашого життя (сім’ю, друзів, роботу, суспільство). Цей шлях нашого життя до Життя вічного відбувається в одному домі – створеному Богом світі, який є довірений нам на відповідальне управління, а нині знаходиться у катастрофічному стані. І для того щоб осягнути мету життя, необхідно також дбати про наш спільний дім – дім Божий – Боже створіння – природу.

На закінчення мультимедійних конференцій брати і учасники дякують Богові спільною молитвою за можливість роздумувати над метою свого життя та усвідомлювати різні аспекти поведінки, необхідної для її осягнення.

Брат Михайло Ковчар

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next