АКТУАЛЬНО

Кулінарний майстер-клас для знедолених

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:51
У Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії вчили готувати піцу підопічних місцевого геріатричного будинку. Щотижня співробітники благодійного фонду організовують для них цікаве дозвілля.

Особи похилого віку, хворі та одинокі. Коломийський геріатричний будинок став для цих людей новим домом. Аби додати кольорових фарб перебування – Карітас вирішив систематично організовувати для них відпочинкову програму. Це не лише майстер-класи, але й екскурсії, різні культурні та  спортивні заходи. «Це дає їм можливість поспілкуватися у неординарній атмосфері. Це таке своєрідне коло однодумців. Ми маємо змогу з ними попрацювати, навчити їх чогось нового, цікавого та й, зрештою,самим у них чогось навчитися», -

ділиться соціальний працівник Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії Наталія Жибак .

Заняття відбуваються щотижня. У Карітас приїжджають групи з геріатричного будинку по 10-12 осіб. Здебільшого – це жінки, проте й чоловіки залюбки відвідують майстер-класи. Як от пан Микола: «У нас тут чудові майстер-класи. Ми стаємо розкутішими, звільняємося від поганого настрою, стаємо добрішими і чуйнішими. У цій спільної праці ми всі разом ростемо і стаємо сильнішими».

Кулінарному майстер-класу особливо радіє пані Світлана. Про те, що кухня це її стихія –  в геріатричному будинку знають всі. «Це в мене з дитинства. Я хоч і маленька була, але дуже любила готувати. Так само і зараз часто готую для своїх друзів у будинку», - розповідає жінка. Вона одна з небагатьох, хто має досвід приготування піци. Охоче ділиться інгредієнтами, які можна додавати у цю страву: «Ковбаса, сир, гриби за бажанням, огірки, курка та й ще багато чого можна класти на тісто».

Організація кулінарних майстер-класів для Карітасу не новизна. Співробітниця фонду Наталія Жибак неодноразово ділилася своїми секретами як з підопічними геріатричного будинку, так і з вихованцями місцевого будинку-інтернату: «Ми маємо досвід роботи по приготуванню страв української кухні – борщу, вареників, інших страв з картоплі. Цього разу готуємо піцу. Це не є щоденна страва, тому, думаємо, підопічним геріатричного будинку такий майстер-клас сподобається».

Ну і справді – результат від зустрічі не примусив себе чекати. Розчулена Світлана каже, що це для неї неоціненне спілкування: «Ні сім’ї, ні рідних у мене немає. Я дуже тішуся, що є такі добрі люди з Карітасу. Коли ми приходимо сюди – навіть час йде скоріше», - продовжує жінка. Ну а час у Карітасі мешканці геріатричного будинку проводять і з користю, і з задоволенням. Така співпраця триває понад півроку. На майбутнє у благодійному фонді мають ще багато цікавих задумів.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next