АКТУАЛЬНО

Курс вступу до богослов’я, української мови і культури провели в Аргентині

Неділя, 26 січня 2020, 20:49
З 3 по 16 січня 2020 року в українській парафії Святих апостолів Петра і Павла м. Леандро Н. Алем (провінція Місіонес, Аргентина), відбувався щорічний, вже 35-й, Курс вступу до богослов’я, української мови і культури.

Як і кожного року, цей курс проходить із благословення владики Даниїла Козлінського, єпископа єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі, та є організований єпархіальним Інститутом імені патріарха Йосифа Сліпого.

Взяли участь у курсі молоді люди, переважно українського походження, із різних провінцій Аргентини: Місіонес, Чако, Мендоза, Кордоба і Буенос-Айрес. Протягом цих двох тижнів для молоді читали лекції з української мови, історії, географії, літератури та культури.

«З Божою допомогою та завдяки щедрості добрих людей цей курс зміг відбутися успішно, який є здійсненням надій всіх українців, котрі прибули до Аргентини понад століття тому і старалися передавати з роду в рід нашу віру, українську мову і культуру. Тому цей курс має не тільки академічну частину, але і є нагодою для духовного зросту через участь у щоденній Божественній Літургії», - зазначив директор Інституту імені патріарха Йосифа Сліпого о. Назарій Кащак.

Особливим моментом курсу був Святвечір і Різдво ГНІХ за юліанським календарем, 6-7 січня, коли учасники курсу мали нагоду заспівати колядки українською мовою через відеодзвінок до Києва Блаженнішому Святославу, Отцю і Главі УГКЦ, який ще священником також мав нагоду взяти активну участь у цьому курсі.

Завершився курс Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Даниїл, особливим моментом якої було прийняття однією з учасниць курсу Тетяною Поплавською Святих Тайн християнського втаємничення: Хрещення, Миропомазання та Євхаристії. Відтак у парафіяльному салоні імені Данила Новака відбулося вручення дипломів студентам 5-го, останнього, року навчання.

Наступний курс української мови і культури відбудеться вже традиційно наступного 2021 року з 3 по 16 січня.

Пресслужба УГКЦ в Аргентині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next