АКТУАЛЬНО

Курсанти Національної академії сухопутних військ здійснили паломництво до Гошівської ікони Матері Божої

Понеділок, 24 жовтня 2016, 20:43
22-23 жовтня 2016 року відбулося паломництво курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої.

Участь у цій духовній мандрівці взяло 50 курсантів. Разом із майбутніми офіцерами вирушили о. Степан Сус, голова Центру військового капеланства та настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ, та бр. Юрій Балух, капелан Академії.  Відбулося це паломництво за підтримки Центру військового капеланства ЛА УГКЦ.

Прибувши до Гошева, курсанти разом із капеланами піднялися до василіанського монастиря на Ясній горі, який має більше ніж 500-річну історію. Усі паломники мали добру нагоду під час екскурсії дізнатися чимало цікавого про сам монастир, а головне, помолитися перед чудотворною іконою Божої Матері. Далі курсанти завітали до монастиря Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої родини, де мали змогу духовно збагатитися, оскільки ввечері відбулися молитовні чування та духовні розважання.

Наступного дня прочани разом із капеланами молилися Божественну Літургію за мир в Україні, здоров'я рідних та знайомих. Кожен мав можливість приступити до Святих Тайн Сповіді та Причастя.

Від імені паломників о. Степан подякував сестрам за їхню відкритість, за те, що вони так тепло і гостинно зустріли військових прочан та надали їм нічліг. Нагадаємо, що сестри вже не вперше радо відчиняють двері свого реколекційного дому для військових паломників.

На завершення учасники прощі побували в Закарпатті, де відвідали замок Паланок в Мукачеві та взяли участь у екскурсії містом.

Майбутні офіцери також поділилися своїми враженнями від участі в паломництві:

«За цю добу я з друзями помолився за своїх батьків, братів, сестер та за своїх близьких… За ці півтори доби я наче побував вдома. Хочу сказати за це велике дякую)», - Іван Ришко, курсант факультету  Бойового застосування військ.

«Після цього паломництва, гадаю, що Церкву в армії можна з впевненістю віднести до окремого роду військ ЗСУ», - Михайло Феєр, курсант факультету Ракетних військ і артилерії.

«Під час паломництва я молився за мир в країні, здоров’я близьких та рідних. Просив Пресвяту Богородицю про допомогу в навчанні і взагалі в житті. Дізнався багато нового про кожного, хто був у цій подорожі, незважаючи на те, що знайомий з цими людьми понад рік... Мав нагоду поговорити з бр. Юрієм про речі, які не міг пояснити сам собі. Дуже вам дякую»,- Андрій Дмитрук, курсант факультету Бойового застосування військ.

Капеланство.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next