АКТУАЛЬНО

Курсанти-першокурсники склали присягу перед Богом і співвітчизниками

Субота, 06 вересня 2014, 20:00
6 вересня 2014 року курсанти-першокурсники Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного урочисто склали присягу перед військовим керівництвом, капеланами, представниками місцевого самоврядування, батьками та родичами на вірність українському народові.

Керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирської опіки серед військовослужбовців владика Михайло (Колтун) запевнив першокурсників, що їхнє служіння має дорогоцінне значення для забезпечення миру в державі: «Ми стоїмо перед великою відповідальністю за волю, незалежність, і це лягає на наші плечі. Ми можемо сьогодні оцінити вартість миру. На вас сподівається весь український народ, що будете вірними в обороні своєї Батьківщини». Далі владика продовжив тему любові до України: «Батьківщина – це святе. «Земля на якій ти стоїш є свята» і Господь дав тобі дар, щоб ти нею управляв, міг радіти і примножував». Відтак архиєрей закликав: «Маємо плекати любов один до одного, навіть до загину, бо «немає більшої любові, як хто віддає життя за друзів своїх». «Для цього ми сьогодні закликаємо Божого благословення на вашу присягу, на ваше життя, служіння, щоб ви вірно сповняли священний обов’язок в обороні Батьківщини і її цінностей. Для цього ви присягли перед народом, перед Богом, і хай здійснити її допоможе Бог, а ми всією Церквою молимося, щоб Господь дав вам сили засвоювати знання, щоб ви були готовими щомиті свідчити про відданість і любов між собою і до своєї Батьківщини», - підсумував архипастир.

На завершення отці-капелани Степан Сус та Андрій Хомишин окропили свяченою водою курсантів, серед яких сорок сім осіб брали участь в АТО і вирішили продовжити військову справу, стати офіцерами.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next