АКТУАЛЬНО

Кількість позначок на Інтерактивній карті УГКЦ наближається до трьох тисяч!

П'ятниця, 10 січня 2020, 13:46
Триває робота над Інтерактивною картою – проєктом Департаменту інформації Української Греко-Католицької Церкви. За 2019 рік на мапу було нанесено 170 нових позначок. Доповнено та оновлено інформацію про 85 локацій: парафії, окремі церкви, каплиці, монастирі, навчальні та музейні заклади. Таким чином, на Інтерактивній карті УГКЦ станом на початок 2020 року уже додано понад 2950 об'єктів.

Серед нових локацій варто відзначити греко-католицьке душпастирство в місті Бургас (Болгарія), душпастирства УГКЦ в Іспанії, нові громади українських греко-католиків у Польщі, окремі дошкільні та середні загальноосвітні навчальні заклади, зокрема в містах Коломиї, Стрию, селах Озерна на Тернопільщині та Бортники на Львівщині тощо. Також постійно триває робота з доповнення та оновлення інформації про чинні парафії, громади та осередки УГКЦ. Додаються, зокрема, фото, оновлюються розклади богослужінь, у разі зміни місця розташування актуалізуються адреси душпастирств на поселеннях.

Адміністрація Інтерактивної карти вдячна мирянам і духовенству УГКЦ у всьому світі за допомогу, надіслану інформацію та ілюстративні матеріали, що дозволяють наносити все нові й нові локації.

Нагадаємо, Інтерактивна карта УГКЦ не зможе наповнюватися без вашої допомоги. Чим ви можете допомогти?

На Інтерактивну карту наносяться місця, де регулярно відбуваються Літургії Української Греко-Католицької Церкви. Це церкви, каплиці, монастирі, душпастирства, а також навчальні заклади.

Що нам потрібно?

1. назва парафії або храму (каплиці, монастиря, навчального закладу) + населений пункт, область (або країна)
2. координати
3. підпорядкування (деканат або протопресвітерство; єпархія або екзархат)
4. фотографія
5. адреса
6. контактний телефон
7. контактна електронна адреса
8. вебсайт (також сторінки у соцмережах)
9. розклад богослужінь
10. час сповіді
11. час, коли храм відчинений
12. коротка історія парафії і храму
13. сучасне життя парафії (спільноти, події, заходи)
14. чи є в храмі мощі святих, чудотворне джерело (каплиці), чудотворна ікона.

Якщо ви не знаходите своєї, або відомої вам парафії на карті УГКЦ, або чогось із перелічених пунктів щодо вашої церкви чи каплиці, можете надсилати нам інформацію про неї.

Куди надсилати?

1. електронна скринька Карти [email protected]
2. Приватним повідомленням на сторінку Карти https://www.facebook.com/mapugcc/

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next