АКТУАЛЬНО

Лікарі блаженного Карло Акутіса пригадують його останні дні в лікарні

Понеділок, 19 жовтня 2020, 18:00
15-річний Карло Акутіс помер через тиждень після того, як в нього діагностували гострий промієлоцитарний лейкоз і він жертвував свої терпіння за Папу і Церкву. Після беатифікації підлітка його лікарі і лікарняний капелан розповіли про свої спогади, пов’язані з останніми днями життя цього хлопця.

Отець Сандро Вілла був лікарняним капеланом і тим, хто уділив Карло Таїнства Оливопомазання та Євхаристії 10 жовтня 2006 року, за день до того, як він увійшов у стан коми. Священник розповів, що був вражений «спокоєм і побожністю», з якими хлопець приймав таїнства у лікарняній палаті.

«У маленькій палаті, в кінці коридору, я опинився перед хлопцем. Його бліде, але безтурботне обличчя здивувало мене – це немислимо для важкохворої людини, а особливо підлітка, – розповів він. – Я також був вражений спокоєм і побожністю, з якими він, попри труднощі, приймав Таїнства. Виглядало на те, що він чекав на них і дуже потребував».

До того, як Карло Акутісу діагностували рак, він мав глибоку набожність до Євхаристії. Ще з дитинства він проявляв велику любов до Бога, незважаючи на те, що його батьки-католики перестали ходити на Літургію. Підрісши, хлопець щодня брав участь у Літургії, часто беручи з собою членів своєї сім’ї. До Сповіді приступав щотижня.

Для священника Вілли уділення таїнств було єдиною нагодою зустріти блаженного Карло Акутіса, однак він розповів, що безтурботність його обличчя залишилась в його спогадах назавжди.

Читайте також: Карло Акутіс – надзвичайний у простих речах. Приклад, на який Церква вказує вже сьогодні

Лікарі Андреа Бйонді та Момчіло Янковіч, котрі лікували Карло Акутіса в лікарні, записали спільні спогади про хлопця: «Карло був як метеорит, котрий швидко промчався через нашу палату; лейкемія забрала його від нас швидше, ніж ми змогли з ним краще познайомитись. Однак, його солодкі очі закарбувались у нашій пам’яті. Його погляд був повний уваги, відваги, любові і сильного співчуття».

«Його віра в Бога, яку він хотів і надалі хоче передавати іншим, ближнім, сіяла через нього… Його ніжні очі… багато чого нас навчили: життя, довге чи коротке, слід жити насичено не лише для себе, але перш за все для інших».

Серце Акутіса перестало битись 12 жовтня. Зараз воно є мощами, які розташовані в Асижі, з підписом: «Євхаристія – моя автострада до неба», пише CNA.

Джерело: www.facebook.com/catholicnews.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next