АКТУАЛЬНО

Лекції із соціальної доктрини Церкви – внесок у реалізацію Стратегії УГКЦ до 2020 року "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом"

Середа, 06 листопада 2013, 17:06
5 листопада 2013 року в Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ відбулися чергові лекції із соціальної доктрини Церкви, які проходять у рамках «Суспільних днів», ініційованих комісією «Справедливість і мир» УГКЦ спільно із Бюро УГКЦ з питань екології. Цього разу захід був проведений у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в Івано-Франківську.

Зустріч розпочалася Божественною Літургією, після якої присутні вірні перейшли в цокольне приміщення храму, де в дружній та невимушеній атмосфері пройшло представлення та обговорення важливих питань, які стосуються соціального вчення Церкви. Провести зустріч прибув о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Оскільки храм знаходиться поблизу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, на зустрічі були лише студенти та молоді працівники. Представник Екобюро в особливий спосіб наголосив на тому, що в сучасному світі Церква реагує на різні виклики через своє соціальне вчення. Отець Володимир у своїй доповіді висвітлив найважливіші проблеми, які стоять на перешкоді розбудови Царства небесного в реальному часі. Священик дав чітко зрозуміти присутній молоді, що для християн, незважаючи на сучасну соціально-економічну ситуацію в країні, компроміс із власним сумлінням просто недопустимий. «Якщо хочемо, щоб у нашому суспільстві розпочалися хоч якісь зміни на краще, то кожен з нас на своєму місці повинен почати проголошувати Добру Новину своїм життям та новим способом поведінки, – підкреслив духовний отець і додав. – Те, ким ми є, повинні відчути на собі всі без винятку, включно з Божим створінням – природою». Священик також зробив особливий акцент на тому, що християнин – це той, хто намагається максимально відповідально ставитися до виконання також і своїх громадянських обов’язків.

У ході живої дискусії було обговорено низку важливих питань і учасники лекцій дійшли висновку, що життя християнина – це постійний динамічний процес. Бажання присутніх дізнатися більше про нові способи вияву та здійснення християнської віри в повсякденному житті, свідчить про те, що такі зустрічі в загальній стратегії Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» повинні мати своє продовження і охопити по змозі всі громади УГКЦ.

На завершення о. Володимир подарував для місцевої громади низку видань, заклавши таким чином першу «цеглинку» для майбутньої парафіяльної бібліотеки.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next