АКТУАЛЬНО

Лекції пенітенціарного душпастирства для семінаристів шостого курсу Львівської духовної семінарії Святого Духа

Вівторок, 27 лютого 2018, 15:25
З 29 січня по 26 лютого у Львівській духовній семінарії Святого Духа проходили навчання для випускного курсу семінарії. Під час зустрічей семінаристи мали змогу глибше ознайомитися із служінням у місцях позбавлення волі.

Уже на перших лекціях брати-семінаристи почали вивчати історію християнської проповіді у в’язницях та почули про основи пастирської опіки у пенітенціарній системі, про які розповів братам в’язничний капелан Львівської архиєпархії УГКЦ отець Тарас Мирка.

Наступним кроком вивчення основ в’язничного душпастирства були спільні роздуми над поняттями гріха та покаяння. Для кращого розуміння цих понять випускники звернулись до Книги Книг і спостерігали роль цих понять в історії людського спасіння. Опісля брат Олег Нестор представив семінаристам  навчання Церкви про пастирську опіку для в’язнів.

Важливо вийти за межі Біблійних і церковних правил та законів і освоїти вище подані поняття у суспільному контексті. Тому до братів завітала психолог відділу для роботи з персоналом Львівської виправної колонії №48 Яворська Олександра Миколаївна, яка виклала короткий курс лекцій з пенітенціарної психології. Також Олександра Миколаївна ознайомила семінаристів із основами кримінології. Присутні розбирали поняття злочину, роздумували над мотивами вчинення злочину і почули про важливу роль священика в житті тих, хто відбуває покарання.

Наступних два заняття були практичними, адже випускники відвідали Львівський слідчий ізолятор (УВП №19) ТА Личаківську виправну колонію №30. Під час відвідин УВП №19 браття мали нагоду поколядувати в установі та поспілкуватися з тим, хто вже відбуває покарання як господарська обслуга. А до ЛВК №30 семінаристи прийшли у перший день посту і разом із засудженими молилися покаянний канон Андрея Критського. У такий спосіб і за такий короткий час браття мали можливість отримати неабиякий досвід у ділянці тюремного служіння. 

На останніх лекціях семінаристи дізналися про права людей, які є в місцях позбавлення волі. І разом із Бавшиною Христиною Василівною, завідувачем сектору ювенальної пробації м. Львова, детальніше розібрали різні види пенітенціарних установ та їх характеристики.

За відгуками семінаристів, цей курс був для них цікавим, потрібним і пізнавальним.  

Повідомив диякон Олег Нестор

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next