АКТУАЛЬНО

Леонід Кравчук соромиться за приналежність до КПРС, що репресувала УГКЦ

Субота, 24 серпня 2013, 20:17
Як заявив у ефірі програми «Кабінет» на «Громадському радіо» Леонід Кравчук, він пишається тим, що Україна виборола незалежність. Водночас перший Президент України зазначив, що йому соромно за те, що колись належав до Комуністичної партії, яка репресувала Українську Греко-Католицьку Церкву.

Відповідаючи на запитання про те, за що йому соромно, Кравчук назвав репресії радянської системи проти УГКЦ у 1940-1950 роках:

«Я не був прямо причетний до того, що Греко-Католицьку Церкву загнали в катакомби. Я прийшов до партійної системи, коли це було зроблено до мене.  Але я маю сором перед Греко-Католицькою Церквою в тому, що вона була репресована тією партією, до якої я належав. Я не був у Києві, коли освячувався собор греко-католицький. Це було минулої неділі. А якби я був у Києві, я прийшов би і сказав ці слова там, що кажу вам». (аудіо від 11.50-13.33 хв.)

Кравчук повідомив, що він уже чотири роки опікується проблемами села Зарваниці на Тернопільщині, місця знаходження Чудотворної ікони Божої Матері. Перший Президент України, зокрема, повідомив, що закликає бізнесменів створити інфраструктуру для прийняття в Зарванці прочан.

«Хочу своїми практичними кроками якось зменшити вину перед греко-католиками», - додав Леонід Кравчук.

http://hromadskeradio.org/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next