АКТУАЛЬНО

Leсtio Divina разом із вихованцями Прилуцької колонії провели семінаристи з Києва

Вівторок, 11 квітня 2017, 11:29
8 квітня 2017 року Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх відвідали волонтери Пенітенціарного душпастирства разом із капеланом Дмитром Горнакевичем, семінаристами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ. Після молитовного читання Біблії відбувся діалог із вихованцями на тему євангельських уривків про Страсті Христові. Особливу увагу юнаки звернули на осіб, які перебували поруч з Ісусом.

Зустріч підготували і провели: Ярослав Кузишин, Дмитро Кудін, Роман Сухоруков, Іван Мікловш, Тарас Микитич, Євгеній Василик, Василь Возняк.

У християнстві Lectio Divina (лат. «Божественне читання») є традиційною монашою бенедиктинською практикою біблійного читання, роздуму та молитов, призначених для духовного зростання у спілкуванні з Богом. Вона полягає не в простому вивченні й цитуванні текстів Святого Письма, а трактує його як живе Слово. Традиційно Lectio Divina має чотири окремі етапи: читання, роздуму, молитви і споглядання. Спершу уривок Слова Божого читається, тоді він є предметом роздумів. Це супроводжується молитвою і спогляданням Слова Божого. Божественне читання збагачує особистий і спільнотний досвід молитви й допомагає покращити знання Слова Божого. 

Напередодні Страсної седмиці юнаки, вік яких дуже мало різниться, у супроводі капелана пережили час зустрічі з живим Христом та особами, які діткнулися до долі Спасителя в тиждень, коли Господь пережив страждання і смерть на хресті. Такий досвід вихованці переживають не вперше. Протягом Великого посту рік у рік з вихованцями проходили реколекції та моління Хресної дороги. На завершення о. Дмитро Горнакевич, що душпастирює в колонії, звернувся до студентів семінарії: "Дуже дякую семінаристам, які відвідали колонію в Прилуках і принесли ще одне зернятко віри в серця тих, хто тут перебуває!"

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next